avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune deschisa de nepoata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune deschisa de nepoata

Buna seara,
Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata si nu au fost deschise nici una din cele 2 succesiuni- dupa bunic, respectiv dupa bunica mea.
Mentionez ca tata este plecat din tara in Italia si nu se poate ocupa personal de acte.
As dori sa va intreb daca eu pot deschide succesiunea in calitate de nepoata si cum ar fii cel mai bine pe cale notariala sau in instanta? as avea nevoie de procura din partea tatalui? si ce fel de procura ?(adica cum ar fii cel mai bine sa deshid succesiunea in numele meu sau sa ilreprezint ?).
De asemenea, as dori sa va intreb, daca au trecut atatia ani timp in care tata nu a deschis succesiunile ce probleme as putea intampina? se considera ca a accepat tacit mostenirea?

Va multumesc foarte mult!
Cu stima
Andreea Pop
Cel mai recent răspuns: Andreea98 , utilizator 20:38, 5 August 2013
Succesiunea poate fi deschisa numai de tatal Dvs.
Dvs., in nume propriu, nu aveti vocatie succesorala la mostenirea bunicilor.
Il putei reprezenta pe tatal Dvs. in baza unei procuri speciale care sa prevada toate etapele de urmat.

Tatal Dvs. mai are frati sau este singurul mostenitor?

La notar este cel mai rapid.
tatal este unicul mostenitor, nu mai are frati/surori.
Tatal dvs trebuie sa va Trimta procura din Italia facut a la Consulat pt dezbaterea succesiunii. Tatar dvs are vocatie succesorala nu dvs. Veti dezbate succesiunea in baza procurii la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctii dvs bunici au avut ultimul domiciliu. Se va Plati impozit de 1% pe ambele succesiuni pt ca a trecut Mai bine de doi ani de la decese.
Pentru procura tatalui dvs ii trebuie copii dupa CI dvs, certificate le de deces ale parintilor dansului.
Dvs aici in Tara pentru dezbatere va trebuie procura tatalui. Certificate le de deces ale bunicilor, actul de nastere al tatalui dvs, actele de proprietate pe bunurile bunicilor, certificate fiscale si cartea dvs de identitate.

Succesiunile se deschid prin moarte, ele se dezbat de catre succesibili.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
ContSters250994, utilizator
In aceasta situatie mergeti la un notar public care va poate spune care va fi costul succesiunii, in raport de valoarea masei succesorale.
Se vor deschide ambele succesiuni, prima dupa bunicul si a doua dupa bunica.
In final tatal Dvs. va mosteni toate bunurile.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,daca eu am renuntat la mostenire dupa tatal meu,nefiind dezbatuta mostenirea dupa bunica,mama lui care a murit inaintea lui,la mostenirea bunicii mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)