avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune bunica

Buna ziua,daca eu am renuntat la mostenire dupa tatal meu,nefiind dezbatuta mostenirea dupa bunica,mama lui care a murit inaintea lui,la mostenirea bunicii mai am drepturi,sau doar fratele care are certificatul de mostenitor dupa tata,acesta facandu-se doar pe un imobil,deci nu si mostenirea bunicii ca inca nu s-a dezbatut succesiunea dupa ea.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:46, 8 Iunie 2018
Dreptul de opțiune succesorala vizează o singura moștenire (cea a tatalui).
La succesiunea bunicii aveti vocație succesorala si trebuie să vă exercitati din nou dreptul de opțiune, fie in sensul acceptării moștenirii fie in sensul renunțării.
Multumesc,inseamna ca eu pot deschide succesiune dupa bunica chiar daca nu am certificat de mostenitor dupa tatal meu la dezbaterea mostenirii lui.Mostenirea bunicii va fi impartita de fiul in viata al bunicii si noi cei trei nepoti?
Acum am citit mai cu atentie întrebarea dvs. Succesiunea o puteti deschide, iar teoretic ati avea dreptul, fiind o mostenire distinctă.
Practic...nu prea.
Succesiunile se dezbat în ordinea deceselor.
La dezbaterea succesiunii după bunica, moștenitori vor fi ambii fii ai bunicii. Inclusiv tatăl dvs care fiind in viata la decesul bunicii, va fi considerat moștenitor.
Ulterior, după ce se finalizează procedura succesorala după bunica, ar trebui să vă adresați aceluiași birou notarial unde ati dezbătut succesiunea după tata si sa solicitați un supliment la certificatul de mostenitor inițial cu cota de 1/2, pe care tata a mostenit-o după bunica.
Si aici intervine faptul că ați dat declarație de renunțare la moștenirea tatălui, renunțare care se refera la tot. Atât la bunurile existente in masa succesorala, cât și la bunurile viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)