avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

cum pot cere deschiderea succesiunii dupa decesul tatalui...a decedat in iunie a.c., suntem 2 surori, o sotie care nu este mama noastra si 3 matusi(surorile tatalui nostru)....cum se procedeaza?
Vocatie succesorala aveti dvs copii defunctului si sotia acestuia. Va adresati unui notar public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Fratii defunctului nu au vocatie la succesiune.
Aveti nevoie de certificatul de deces, caertificatele de nastere ale dvs si surorii dvs, certificatul de casatorie al tatalui cu actuala sotie, cartile de identitate, 2 martori care l au cunoscut pe defunct, actele de proprietate pt bunurile care au apartinut defunctului, certificate fiscale pt bunurile imobiliare.
In caz de neintelegere succesiunea se va dezbate in instanta cu o incheiere prealabila si obligatorie de la notar .
Va multumesc pt raspuns, dar noi, copiii nu suntem in relatii bune cu actuala lui sotie si de aceea nu avem acele acte de care spuneti dvs(certificat dece, casatorie, acte de proprietate). Ce se poate face in acest caz, mai ales ca noi locuim in alt oras fata de tatal nostru?
Puteti solicita duplicate de pe actele de stare civila de la locul nasterii.

Daca nu sunteti din acea localitate si va este dificil sa va deplasati, puteti angaja un avocat care, in baza imputernicirii avocatiale, se va putea ocupa de tot ceea ce presupune succesiune.

Daca nu sunteti in relatii bune cu actuala sotie, probabil ca nici succesiunea nu o veti putea dezbate pe cale amiabila la notar si, atunci va fi nevoie sa deschideti o actiune in instanta. Si pentru aceasta va fi nevoie sa aveti asistenta juridica de specialitate, un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea unui parinte adiram adiram Buna ziua! In urma cu aproape un an de zile, mama mea a decedat. Noi am ramas 4 frati astfel eu sunt unicul copil al cuplului, fratele meu este al mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune gimmarian gimmarian buna ziua suntem 2 surori si tatal nostru a decedat pe 9 februarie 2011 ,inca nu am facut taxa de succesiune deoarece nu stim exact cum sa procedam. el a ... (vezi toată discuția)