avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere moștenire

Bună ziua! Se dă următoarea situație: tata decedat, mama suferindă de boală Parkinson grad 4 și demență parkinsoniană. Am obținut în instanță titlul de curator pentru mama mea deoarece se află în îngrijirea mea și locuiesc împreună cu ea în casa părintească. Nu am făcut demersuri și pentru punerea sub interdicție. Mai am încă 2 surori, dintre care una vitregă din partea mamei. Aș vrea să dezbat succesiunea casei părintești. Curatela mă ajută cu ceva? Aș putea cere masa succesorală a mamei mele? Sora mea vitregă are parte din masa succesorală? Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:39, 31 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curatela va ajuta doar daca este specificat in mod expres ca ii reprezentați interesele la dezbaterea succesiunii. In cazul dvs, ar trebui desemnată o altă persoană, întrucât și dvs si mama aveti vocație succesorala si exista contrarietate de interese. Contactați un avocat care să vă ajute in privinta punerii sub interdicție și a curatelei pentru dezbaterea succesiunii.
Mostenitori sunt mama si copiii biologici ai tatălui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Ionut.Barbu Ionut.Barbu Salutare tuturor! Ma aflu in urmatoarea situatie: tata decedat, mama bolnava de Parkinson, dementa parkinsoniana cu elemente psihotice. Am o sora vitrega din ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)