avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Resut

Activitate Cristina Resut

Răspuns la discuția Moștenirea după re-casatorie
Mulțumesc mult doamna Zaharia, ce este drept încă nu am făcut succesiunea în urma decesului tatălui, mi-ați făcut mai clar demersul lucrurilor.

În urma succesiunei va urma sa am certificatul de moștenitor, având drepturi la bunuri.
În urma re-casatoriei mamei, ea va împărți cu noul soț doar partea ei de moștenire, înțeleg corect? El neavând drepturi la procentul meu indiferent de câți ani trec de la căsătoria cu mama?
Bună seara,
Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit.
Am motive sa nu o confrunt încă....însă...sunt îngrijorată pentru ca nu cred ca s-a gândit la prenupțial și avem câteva proprietăți pe care nu doresc sa le împart, după ce se stinge și ea, cu "tatăl vitreg".. Îngrijorarea mea este ca după ce moare mama, eu nefiind copilul lui, printr-un testament eu sa rămân fără nimic... Tatăl meu a muncit mult pentru familie și sa îmi rămână ceva....

Exista cazuri în care eu, în calitate de fiica, sa pot afla dacă s-a re-căsătorit? Considerând ca am cnp mamei, adrese și suspiciuni în ce oraș ar fii putut sa se întâmple.

Sau, exista vreun scenariu în care, peste 5 sau mai multi ani de căsătorie, după moartea mamei, el sa îmi ia tot?

Știu ca cea mai buna este discuția în familie, însă au fost multe cazuri și multe minciuni, la care eu as vrea sa dețin informații în momentul confruntării, pentru a nu mai degenera discuțile.

Va mulțumesc