Buna ziua, Nu mi-am schimbat numele, acolo sunt inregistrat casatorit, cind am fost sa reinoiesc pasaportul am fost intrebat daca inca mai sunt casatorit. Raspunsul a fost nu, atunci au spus ca nu pot sa-mi faca un pasaport nou fara un act de divort in Romania. Eu am divortat in America de mult timp, dupa ce spun ei trebuie sa merg la o judecatorie in Romania sa divortez altfel nu pot sa-mi reinoiesc pasaportul. Suna cam SF dar asta e realitatea.
Buna ziua!
Locuiesc in USA si cu multi ani in urma am mers la ambasada Romaniei pentru reinoirea pasaportului. La momentul acela eram casatorit si parte a procesului de reinoire a pasaportului (asa mi sa spus) a fost un certificat de casatorie romanesc.
Intre timp am divortat si m-am recasatorit. Am divortul in USA si noul certificatt de casataorie (tot in USA).
Am incercat sa reinoiesc pasaportul la ambasada (nu se mai poate ) mi s-a spus sa merg in Romania , numai ca acolo trebuie sa arat certificatul de divort romanesc , ca sa pot avea un pasaport nou. Fosta mea sotie nu a fost niciodata in Romania , nu am timpul si nici nervii sa trec prin procesul asta, a trecut cineva printr-o situatie asemanatoare si daca raspunsul este da , care este cea mai usoara / rapida solutie?
Scuze pentru greseli de ortografie , sper ca ma explicat cit de cit clar , astept un sfat.