avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Marin74

Activitate Marin74

Bună ziua. Am o întrebare și poate ma lămuriți și pe mine în legătură cu o succesiune după socrul meu. (soacra mea fiind decedata și făcând si succesiunea după ea. In timpul vietii lui a impartit in mod egal partea lui ambilor copii)
Socrul meu are doi copii casatoriti la casele lor,doar unul din ei are un copil .
Sa inteleg ca ei toti,trebuie sa fie prezenți la succesiune,?Și cât este cota parte după socrul meu. ?
Socrii mei au deținut o casa și nea rămas noua în grija de când nu mai sunt în viata. (Soacra mea de 7 ani și socrul meu de 6ani)
Bănuiesc ca ar trebuie sa mostemim tot noi copiii acest imobil și nu alte rude ,respectiv sora lui care mai este în viata și este destul de în vârstă (ea având o fata și o nepoata )
Alta sora decedata mai are o fata
O alta sora decedata doi băieți în viata dintre care unul are doi copii și 3 nepoți
Și o alta sora nemaritata si neavand copii,decedata și care a ingrijit-o pana la deces și facandu-i toate pomenile aferente.
Socrul meu detinea un titlu de proprietate care ni l-a lăsat în grija noua. În care este trecuta caaa și teren arabil (acesta fiind la asociație de f. mulți ani eu am 26 ani de căsnicie cu unul din copiii lui și era pamantul și atunci la asociatie)
M-ar interesa și cota parte pe moștenitori-adică cei 2 copii și un nepot după copil
după ascendenti și colateralii privilegiați (adică 1 sora în viata ,3 nepoți și
3 stranepoti ) Și dacă trebuiesc toți chemați la succesiune sau doar sora și nepotii?
Aștept răspuns și va mulțumesc pentru timpul acordat.
Multumesc .Doar atat?Deci trebuie sa astept sa vina de la primarie sau in instanta. ?Cel mai simplu pare la primarie .Voi sesiza acolo acest lucru in scris.
O a treia varianta mai am daca nu reusesc?
Buna ziua .Ma puteti ajuta si pe mine va rog intr-o problema?
De5tin cu fratele meu un teren pe care este contuita o casa. Amandoua mostenite de la parinti.
Langa terenul nostru ,cu ani in urma o matusa(sora tatalui) si-a construit o casa. fara gard despartitor intre casa si teren . Practic casa este la granita terenului. Acum o saptamana abuziv (noi nestiind si nefiind acolo)a intrat practic in curtea noastra ...facandu-si un gard destul de sanatos cu beton cu tot tacamul. Luandu-ne si din terenul nostru 0.90/100 m.Nu mi-am dat acordul ptr.asta.
nu vrea sa il darame si ce am de facut?
El poate face acte peste actele mele ?
El motivand ca nu isi poate face cadastru si intabularea daca nu are gard .
Ce am eu de facut?Daca eu am dreptul sa il daram ,ma poate acuza de ceva?