avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am o întrebare și poate ma lămuriți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am o întrebare și poate ma lămuriți și pe mine ...

Bună ziua. Am o întrebare și poate ma lămuriți și pe mine în legătură cu o succesiune după socrul meu. (soacra mea fiind decedata și făcând si succesiunea după ea. In timpul vietii lui a impartit in mod egal partea lui ambilor copii)
Socrul meu are doi copii casatoriti la casele lor,doar unul din ei are un copil .
Sa inteleg ca ei toti,trebuie sa fie prezenți la succesiune,?Și cât este cota parte după socrul meu. ?
Socrii mei au deținut o casa și nea rămas noua în grija de când nu mai sunt în viata. (Soacra mea de 7 ani și socrul meu de 6ani)
Bănuiesc ca ar trebuie sa mostemim tot noi copiii acest imobil și nu alte rude ,respectiv sora lui care mai este în viata și este destul de în vârstă (ea având o fata și o nepoata )
Alta sora decedata mai are o fata
O alta sora decedata doi băieți în viata dintre care unul are doi copii și 3 nepoți
Și o alta sora nemaritata si neavand copii,decedata și care a ingrijit-o pana la deces și facandu-i toate pomenile aferente.
Socrul meu detinea un titlu de proprietate care ni l-a lăsat în grija noua. În care este trecuta caaa și teren arabil (acesta fiind la asociație de f. mulți ani eu am 26 ani de căsnicie cu unul din copiii lui și era pamantul și atunci la asociatie)
M-ar interesa și cota parte pe moștenitori-adică cei 2 copii și un nepot după copil
după ascendenti și colateralii privilegiați (adică 1 sora în viata ,3 nepoți și
3 stranepoti ) Și dacă trebuiesc toți chemați la succesiune sau doar sora și nepotii?
Aștept răspuns și va mulțumesc pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire opetru opetru Prin decesul parintilor, o casa este mostenita de cei trei copii, unul din copii ramanand sa locuiasca acolo cu sotia. Recent acesta a decedat, neavand urmasi. ... (vezi toată discuția)