avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate bobitoi

Activitate bobitoi

revin cu o intrebare care are ca tema frustrarea celor care se numesc parinti care vor sa obtina in instanta custodia copilului.
Tatal copilului meu mai are o fata din prima casatorie.Dupa divort, la proces copila i-a fost incredintata tatalui, care foarte fericit s-a dus la mama fetei si i-a returnat copila zicand , acum nu mai trebuie sa platesc pensie alimentara,fata nu are nici de unele,deoarece mama nu lucreaza de cativa ani buni, instanta la momentul respectiv a decis in cunostinta de cauza, dar tatal biologic al fetei nu a platit pensie de intretinere,nu a stat prin tara cam deloc ca sa nu-l prinda politia, intre timp a mai conceput un copil pe care l-a recunoscut ca fiind al lui, copilul acesta fiind al meu, am intentat proces pt pensie de intretinere sperand ca prin asta sa pot sa dau de tatal biologic al lui.
Imi trebuie semnatura tatalui la toate hartiile de genul: pasaport, acord ca sa-l pot scoate din tara, gradinita, scoala... Eu am lucrat in olanda si sincer nu stiu cum se poate creste un copil de la distanta, deoarece nici politia, nici primaria, nici instanta nu se implica.E clar problema mea, si am sa astept pana implineste copilul 14 ani ca sa poata sa ma urmeze.Sau puteti sa ma informati cum sa procedez....

deci pe 10.09.2008 e ultima infatisare prin care am sa obtin o hartie de pensie de intretinere pe care o va plati tatal biologic, pe care o pun in executare, Dumnezeu stie cum,deoarece instanta adspus cautarea lui si rezultatul: tatal cu domiciliul necunoscut.
doamna avocata m-a sfatuit sa incep un nou proces pt custodia copilului,cel putin ciudat din punctul meu de vedere, deoarece nu am fost casatoriti, tatal doar l-a recunoscut si a plecat,eu nu pot sa plec cu el din tara, nu am cu cine sa-l las, si in definitiv am renuntat la contractul din strainatate ca sa pot sa stau cu fiul meu.Este corect ca din cauza unei semnaturi (acordul tatalui) eu sa nu pot beneficia de un contract de munca decent, copilul meu neputand sa ma urmeze peste granita, chiar daca suntem in UE.Si intrebarea este cum pot sa obtin posibilitatea unei hartii care sa inlocuiasca acordul tatalui daca el din martie pana acum nu a putut fi gasit de politie, instanta, ziar....
stimati avocati . poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat, deoarece nu imi vine in minte nimic acum dupa ce am iesit din sala de tribunal si mi s-a zis ca e de datoria mea casa-l caut pe tatal biologic al copilului meu cu care am trait in concubinaj.Pe scurt:intentat proces pentru pensie de intretinere, copilul are 5 ani, de la varsta de 6 luni nu a mai fost vazut sau ajutat de tatal lui biologic.Eu sunt singura care il creste si il educa pe copil.m-am gandit ce sa fac ca sa am semnatura tatalui lui, pentru a face pasaportul copilului si a-l scoate din tara deoarece pana mai ieri lucram in Olanda.am nevoie sa cresc copilul, am suficienti bani pentru a face asta.Dar nu il gasesc pe tatal lui.
colac peste pupaza, dupa 6 luni de cand se cauta cu politia, evidenta populatiei.Este inregistrat la o adresa, evidenta populatiei confirma si totusi de 4 ani juma nu e de gasit.
Judecatoarea mi-a zis ca e de datoria mea ca mama a copilului sa il gasesc pentru a putea sa mi se plateasca pensia alimentara si ca procesul se suspenda.Spuneti-mi dacatrebuie sa intentez un nou proces ca sa pot sa nu mai depind de o semnatura a unui tata carenu e de gasit.
multumesc onorabililor....