Este o procedura preliminara in care se verifica legalitatea actului de sesizare, rechizitoriului si a cercetarii penale efectuate in cauza, a probelor administrate. Recomandabil ar fi ca partile citate in dosar, prin reprezentant sau personal, sa isi expuna punctul de vedere si sa se prezinte.
Eu zic sa il aruncati la cos. Traim intr-o tara inapoiata in care drepturile si libertatile nu sunt intelese. Norma la noi este "bataia e rupta din rai" si "ce zice popa". Noi nu stim ce este abuzul si ca acest abuz e intolerabil indiferent cine este abuzatorul, mama sau tata. In alte tari a inceput sa fie pedepsit de lege abuzul emotional, la noi nici macar abuzul fizic din partea parintilor asupra copiilor nu este sanctionat. Sunt copii adulti care inca tremura de frica parintilor care i-au spalat pe creier de mici si continua sa ii manipuleze fara ca ei sa isi dea seama ce se intampla. Inca odata, daca puteti sa incheiati relatiile cu oamenii toxici din viata Dvs., indiferent cine sunt ei, faceti asta cat puteti de repede, si nu va mai uitati inapoi.
Instanta va decide ce? Botezul NU este act administrativ, este unul religios. Nu poate decide instanta anularea unui ritual religios:)))) dar ma rog, fiecare face ce vrea cu timpul, banii si nervii lui.
Nu o sa primiti raspunsuri clare pentru ca nu exista.
Din punct de vedere juridic nu implica absolut nimic. Este o practica religioasa si doar atat.
Un coleg (SPQRXXVII sper sa nu se supere ca l-am numit coleg) a postat urmatoarele:
(1) Părinţii îndrumă copilul, potrivit propriilor convingeri, în alegerea unei religii, în condiţiile legii, ţinând seama de opinia, vârsta şi de gradul de maturitate ale acestuia, fără a-l putea obliga să adere la o anumită religie sau la un anumit cult religios.
(2) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul să îşi aleagă liber confesiunea religioasă.
Din cele 2 prevederi ar insemna ca nu se poate face botezul pana la implinirea varstei de 14 ani.
Cutuma este ca botezul sa se faca la cateva luni dupa nastere, nu dupa 168 de luni, implinirea varstei de 14 ani.
Daca sunteti de alta confesiune religioasa faceti cele considerate necesare, operatia de dez-botez (nu stiu cum sa numesc inversul botezului) nu se poate face.
Buna ziua, daca ne ati fi mentionat si religia v-as fi putut da un raspuns mai clar din strafundurile dreptului canonic.Orice act emis de o persoana juridica/entitate fara scop patrimonial sau cu scop patrimonial poate fi atacat in 2 feluri :
1.Faceti o cerere catre entitatea respectiva sa stearga datele si actul atat in baza nerespectarii GDPR cat si in baza faptului ca nu exista un acord.In calitate de parinti aveti dreptul sa alegeti ce religie/sport/activitate este sau nu buna pentru copilul dumneavoastra.
2.In cazul in care nu aveti un raspuns favorabil , puteti solicita instantei sa desfinteze acel act pentru ca este vatamator pentru copilul dumneavoastra( considerati ca religia nu face bine educatiei copilului dvs, orice alte motive cat de cat pertinente etc.)
PS: Intradevar as inclina sa afirm ca nu se incadreaza in definitia unui act administrativ dar in acest caz puteti apela la instantele de drept comun ( civil ) si efectua o actiune in obligatia de a face . :)
Sunt curios ce va deranjează sunteti , ,,liber cugetator",sunteti de alta religie decât cea în care a fost botezată fetita etc.?Actul respectiv este emis de biserica nu este emis de către o instituție s statului,autoritate ca sa produca efecte juridice,este mai mult dovada îndeplinirii unei ceremonii religioase.Chiar daca prin absurd ati anula certificatul(nu estebposibildin punctul meu de vedere)care ar fi finalitatea?Creșteti dle în ce religie sau în lipsa oricarei religii față si gata,la majorat va va mulțumi sau va va judeca.Oricum nu este vorba despre nici o infracțiune...