avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate SPQRXXVII

Activitate SPQRXXVII

Răspuns la discuția Camera preliminara
Mulțumesc, am înțeles acum , într-adevăr inculpatul a invocat niste lucruri aberante legate de rechizitoriu ...

Mulțumesc încă o data

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Este o procedura preliminara in care se verifica legalitatea actului de sesizare, rechizitoriului si a cercetarii penale efectuate in cauza, a probelor administrate. Recomandabil ar fi ca partile citate in dosar, prin reprezentant sau personal, sa isi expuna punctul de vedere si sa se prezinte.

Bună ziua , am primit azi o citație in care sunt chemat intr-o anumita data la judecătorie...într-un dosar penal unde am calitatea de parte vătămată ...

Pe citație scrie : Masuri și excepții camera preliminara ..

Întrebarea e : trebuie sa ma prezint neapărat?? O sa mi se dea cuvântul?? Sau aceasta camera nu are legătură cu fondul cauzei...

Mulțumesc
am citit articolul si am inteles , multumesc
Buna ziua, ce se poate face in cazul in care parata si-a dus la indeplinire doar o parte din ce era obligata de instanta ?

”09.09.2021
Ora estimata: 10:00
Complet: Complet 3 C.A.
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare in judecată formulată de reclamantul T A în contradictoriu cu pârâtul Primarul comunei Zimbor, jud. Sălaj. Obligă pârâtul Primarul comunei Zimbor, jud. Sălaj să îi comunice reclamantului informaţiile de interes public solicitate prin cererea inregistrată sub nr. 1067 din data de 20.04.2021. In ce priveşte contractul de achiziţie publică pârâtul va face aplicarea prevederilor art. 57 din Legea nr 98/2016 privind achiziţiile publice. Obligă pârâtul să plătească reclamantului daune morale in cuantum de 1500 lei. Cu drept de recurs în termen 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, astăzi, 9 septembrie 2021.”

Practic am primit doar daunele din partea Primariei iar documentele ,nu ,desi am tot insistat , insa invoca diverse motive .... ca dosarul in cauza contine planse mari de tip a1 a2 si nu pot fi xeroxate....etc

Ar fi o varianta executorul judecatoresc? sau o actiune pentru amendarea zilnica cu o anumita suma ?

Multumesc
Va dați seama că de când am aflat , fica mea a rupt orice legătură cu "nebuna in domnul"

Musashi a scris:

Eu zic sa il aruncati la cos. Traim intr-o tara inapoiata in care drepturile si libertatile nu sunt intelese. Norma la noi este "bataia e rupta din rai" si "ce zice popa". Noi nu stim ce este abuzul si ca acest abuz e intolerabil indiferent cine este abuzatorul, mama sau tata. In alte tari a inceput sa fie pedepsit de lege abuzul emotional, la noi nici macar abuzul fizic din partea parintilor asupra copiilor nu este sanctionat. Sunt copii adulti care inca tremura de frica parintilor care i-au spalat pe creier de mici si continua sa ii manipuleze fara ca ei sa isi dea seama ce se intampla. Inca odata, daca puteti sa incheiati relatiile cu oamenii toxici din viata Dvs., indiferent cine sunt ei, faceti asta cat puteti de repede, si nu va mai uitati inapoi.

nu ritualul vreau sa il anulez , actul emis de biserica , are serie si nr si vreau sa stiu oricum cum ”dracu” a ajuns sa aiba popa copie dupa certificatul de nastere

cris0811 a scris:

Instanta va decide ce? Botezul NU este act administrativ, este unul religios. Nu poate decide instanta anularea unui ritual religios:)))) dar ma rog, fiecare face ce vrea cu timpul, banii si nervii lui.

Faptul ca mama mea care nu stiu cum a facut rost de certificatul de nastere al fetitei si a dus-o la biserica si preotul fara sa intrebe cine sunt parintii si daca sunt deacord ..nu mi se pare normal , oricum instanta v-a decide.


gh_liviu a scris:

Nu o sa primiti raspunsuri clare pentru ca nu exista.
Din punct de vedere juridic nu implica absolut nimic. Este o practica religioasa si doar atat.
Un coleg (SPQRXXVII sper sa nu se supere ca l-am numit coleg) a postat urmatoarele:
(1) Părinţii îndrumă copilul, potrivit propriilor convingeri, în alegerea unei religii, în condiţiile legii, ţinând seama de opinia, vârsta şi de gradul de maturitate ale acestuia, fără a-l putea obliga să adere la o anumită religie sau la un anumit cult religios.
(2) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul să îşi aleagă liber confesiunea religioasă.
Din cele 2 prevederi ar insemna ca nu se poate face botezul pana la implinirea varstei de 14 ani.
Cutuma este ca botezul sa se faca la cateva luni dupa nastere, nu dupa 168 de luni, implinirea varstei de 14 ani.
Daca sunteti de alta confesiune religioasa faceti cele considerate necesare, operatia de dez-botez (nu stiu cum sa numesc inversul botezului) nu se poate face.

Va multumesc pentru raspuns , acesta este intradevar un raspuns obiectiv !
Mama mea e din cultul ortodox , eu nu fregventez nici o biserica si pe fetita mea am decis deasemenea sa nu o duc la biserica ci sa o las pe ea sa aleaga cand va fi putin mai mare sa aleaga daca vrea sa mearga . Oricum acum ca am aflat ca a fost botezata , am aflat ca mama mea in zilele cand era la ea , o ducea la biserica si o obliga sa pupe icoanele, sa se bage sub ”haina preotului” si sa stea sa ii toarne apa in cap ...zice fetita ca nu mi-a spus de frica , bunica amenintand-o ca o fura ingerii noaptea din pat :)))))))

Multumesc !


Buna ziua, daca ne ati fi mentionat si religia v-as fi putut da un raspuns mai clar din strafundurile dreptului canonic.Orice act emis de o persoana juridica/entitate fara scop patrimonial sau cu scop patrimonial poate fi atacat in 2 feluri :
1.Faceti o cerere catre entitatea respectiva sa stearga datele si actul atat in baza nerespectarii GDPR cat si in baza faptului ca nu exista un acord.In calitate de parinti aveti dreptul sa alegeti ce religie/sport/activitate este sau nu buna pentru copilul dumneavoastra.
2.In cazul in care nu aveti un raspuns favorabil , puteti solicita instantei sa desfinteze acel act pentru ca este vatamator pentru copilul dumneavoastra( considerati ca religia nu face bine educatiei copilului dvs, orice alte motive cat de cat pertinente etc.)

PS: Intradevar as inclina sa afirm ca nu se incadreaza in definitia unui act administrativ dar in acest caz puteti apela la instantele de drept comun ( civil ) si efectua o actiune in obligatia de a face . :)



CARTEA II: Despre familie*)
*) Dispozițiile tranzitorii și de punere în aplicare a cărții a II-a
sunt cuprinse în art. 24-51 din Legea nr. 71/2011.
TITLUL IV: Autoritatea părintească
CAPITOLUL II: Drepturile şi îndatoririle părinteşti
Art. 491: Religia copilului

(1) Părinţii îndrumă copilul, potrivit propriilor convingeri, în alegerea unei religii, în condiţiile legii, ţinând seama de opinia, vârsta şi de gradul de maturitate ale acestuia, fără a-l putea obliga să adere la o anumită religie sau la un anumit cult religios.
(2) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul să îşi aleagă liber confesiunea religioasă.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sunt curios ce va deranjează sunteti , ,,liber cugetator",sunteti de alta religie decât cea în care a fost botezată fetita etc.?Actul respectiv este emis de biserica nu este emis de către o instituție s statului,autoritate ca sa produca efecte juridice,este mai mult dovada îndeplinirii unei ceremonii religioase.Chiar daca prin absurd ati anula certificatul(nu estebposibildin punctul meu de vedere)care ar fi finalitatea?Creșteti dle în ce religie sau în lipsa oricarei religii față si gata,la majorat va va mulțumi sau va va judeca.Oricum nu este vorba despre nici o infracțiune...

serios ????? cum sa nu fie obligatoriu :))) pai eu cu sotia sutem tutori copilului. Credeam ca o sa am parte de cateva raspunsuri clare insa am parte doar de ”„ FANATICI RELIGIOSI ”„
Adica eu imi las fica la binici si bunicii o duc la biserica si o supun unor ritualuri ba mai mult biserica emite un act cu serie si nr .

Eu vreau ca biserica respectiva sa stearga din registrele proprii actul si datele ficei mele , trebuie sa existe vreo cale....