Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata .
Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost botezata FARA ACORDUL MEU SAU AL SOTIEI , emitandu-se un act in acest sens. Fapta s-a consumat probabil intr-un weekend cand fetita era in vizita la mama mea.
Mi-ati putea spune daca s-a savarsit vreo infractiune de catre mama mea si acea biserica si daca au trecut 5 ani de la emiterea actului(din cate se poate vedea pe el) , daca il mai mai pot anula.
Multumesc !
Sunt curios ce va deranjează sunteti , ,,liber cugetator",sunteti de alta religie decât cea în care a fost botezată fetita etc.?Actul respectiv este emis de biserica nu este emis de către o instituție s statului,autoritate ca sa produca efecte juridice,este mai mult dovada îndeplinirii unei ceremonii religioase.Chiar daca prin absurd ati anula certificatul(nu estebposibildin punctul meu de vedere)care ar fi finalitatea?Creșteti dle în ce religie sau în lipsa oricarei religii față si gata,la majorat va va mulțumi sau va va judeca.Oricum nu este vorba despre nici o infracțiune...
ma asteptatam sa imi oferiti un raspuns fundamentat pe legi, nu sa imi tineti morala crestina.
raluk0207
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista un raspuns fundamentat pe legi, pentru ca nu exista o lege care sa prevada acordul obligatoriu al parintilor, la savarsirea tainei botezului.
serios ????? cum sa nu fie obligatoriu :))) pai eu cu sotia sutem tutori copilului. Credeam ca o sa am parte de cateva raspunsuri clare insa am parte doar de ”„ FANATICI RELIGIOSI ”„
Adica eu imi las fica la binici si bunicii o duc la biserica si o supun unor ritualuri ba mai mult biserica emite un act cu serie si nr .
Eu vreau ca biserica respectiva sa stearga din registrele proprii actul si datele ficei mele , trebuie sa existe vreo cale....