nea_marin a scris:
Concret, in ce mod ati fost discriminata ? Si unde ati solicitat aceste servicii ?
In mod normal cand aveti nevoie de un serviciu religios trebuie sa va adresati parohiei pe raza careia va aveti domiciliul.
Daca il solicitati din alta parte depinde de ce alte solicitari mai au respectivii daca va pot ajuta sau nu.
Puteti vorbi fie direct cu preotul, fie sa cereti indrumari de la persoana de la pangar care vinde lumanari sau de la cineva din comitetul parohial. Important e sa explicati clar ce anume doriti sa vi se rezolve si sa intrebati daca aveti nelamuriri.
Daca in urma acestor demersuri considerati ca ati fost nedreptatita puteti sa va adresati eparhiei (episcopie, mitropolie, etc., depinde de locatia geografica ce denumire are) sub jurisdictia careia se afla parohia in cauza. Cereti o audienta la episcopul locului sau discutati cu personalul eparhial si reclamati ce nemultumiri aveti si vedeti ce vi se raspunde.
OK, revin atunci cu cazul concret.
Eu si sotia - atei.
Am doua perechi de fini care stiu foarte bine cine sunt si de unde vin. Am botezat deja un copil, urmeaza un al doilea, cat de curand.
Mi se reproseaza faptul ca nu i-am spus preotului care e treaba cu mine.
Spun Crezul raspicat si impecabil, stau intr-un picior, scuip spre Rasarit ca sa ma lepad de Satana... e problema mea. Respect cu strictete ritualul, nu vandalizez, nu rad, nu jignesc, nu bagatelizez etc. Cert este ca, momentan, nu doresc consiliere spirituala pe aceasta tema :).
Intrebarea mea este: si daca ii spun preotului ce?! Ce ar trebui sa se intample si la ce sa ma astept?
Logic, in cazul unui refuz, pe care eu l-as considera abuziv, institutiile pe care mi le-ati recomandat sunt excluse. Vreau sa stiu ce face Statul pentru mine in acest caz, nu episcopul.