avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare religioasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare religioasa

Buna ziua,

Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta.

Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe considerente religioase reprezinta discriminare?

Ce date am:
1) Biserica Ortodoxa Romana este o institutie de utilitate publica, dar autonoma fata de Stat.
2) Discriminarea religioasă are loc atunci când cineva este refuzat la ............ servicii publice și facilități, precum și loc public pentru exercitarea lor și dreptul lor la libertate religioasă
3) In 2013 Guvernul Romaniei a decis ca religia este un serviciu public esential fara de care primariile nu pot functiona.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
Caligula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Caligula , utilizator 19:06, 1 Iunie 2017
Ok, Rotary nu pare a fi fost declarat de utilitate publica, dar Marea Loja Nationala din Romania a fost declarata asociatie de utilitate publica.
Dle Caligula, ne-am bucura sa ne impartasiti cum s-a finalizat demersul dvs. Ca banuiesc ca nu a ramas pruncul nebotezat din 2014 pana acum...
QED a scris:

Dle Caligula, ne-am bucura sa ne impartasiti cum s-a finalizat demersul dvs. Ca banuiesc ca nu a ramas pruncul nebotezat din 2014 pana acum...

Hehe, inca doi am mai botezat de atunci; nu neaparat in calitate de nas ca am avut si eu unu' in visterie :).
N-am avut probleme cu barbosii, nu numai atunci. De fiecare data cand ne-am intersectat ne-am inteles bine. La astfel de ocazii i-am avut si invitati la masa iar oamenii au lasat darul cu larga inima, conform traditiei.
O alta observatie pe care vreau sa o impartasesc este ca, in ciuda faptului ca nu imi ascund "noncredinta" (dar nici nu o etalez), nu a fugit nimeni de mine ca de raie pana acum si nici nu a incercat sa-mi vare pe gat doctrina. Sunt convins ca nu e o observatie universal valabila dar pana la proba contrarie eu sunt bine-mersi :D.

Numa' bine si voua!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)