Pt. ca se stie din istoriografia crestina ceea ce au patit cei care s-au jucat cu cele sfinte. !
Se deviaza de la subiect....Topicul nu se refera nici la religia islamica, nici la cea crestina si ,nici a demonstra superioritatea unui sistem religios asupra altuia, sau a unui cult religios asupra altuia.
@Caligula ce ati dori de fapt dvs? caci in afara de a starni niste polemici nu ati capatat raspunsuri multumitoare nici pentru dvs nici pentru un ochi strain de discutie, cum am fost eu pana acum.
Recunosc ca am citit pe diagonala ce au scris toti, insa nu asta este esential caci pe alocuri s-a batut campii cu gratie.
1. @ Caligula asa cum pe fruntea mea nu scrie ca sunt sintoist sau budist nici pe fruntea dvs nu scrie ca sunteti ateu, decat daca doriti sa faceti in Biserica o declaratie in acest sens, in Biserica unde se savarseste Taina Sf Botez, si sa creati o stare conflictuala de nedorit si care ar da dovada de lipsa de respect fata de parintii copilului, fata de copil si ceilalti participanti la acest eveniment, aici excluzand Biserica si pe slujitorul ei, in eventualitatea in care ati fi un ateu zelos.
2. Daca intentia dvs clara si cinstita este de a ajuta la increstinarea acestui copil faceti o!, fara a mai face tapaj ca sunteti ateu! Nu este nicio rusine, nicio lauda! Sunteti pur si simplu un om si ca dvs mai sunt multi atei, cum mai sunt si ortodocsi, catolici, musulmani, budisti.....
3. Nu va incalcati principiile daca spuneti Crezul pentru acel copil al caror parinti doresc sa si boteze fiul si carora dvs le spuneti prieteni, ati da dovada de toleranta, prietenie si spirit de ajutor, atat de bine fundamentate in toate religiile nu numai in cultul crestin ortodox.
4. Nu doriti sa va incalcati principiile, nu doriti sa mintiti ca nu sunteti ateu, desi nu vad relevanta caci sunteti fara credinta, o minciuna spusa in fata unui preot cand esti ateu valoreaza cat o jumatate de picatura de apa intr un ocean intergalactic, nu botezati!
5. Taina Sf Botez nu o suporta nasii ci copilul sau cel ce se boteaza, in afara ca spuneti Crezul si va lepadati de Satana de trei ori, hai sa zicem in sistemul dvs moral de RAU, si aici cred ca si ateii sunt de acord ca RAUL NU E BINE, BINELE NU E RAU, si tineti copilul in brate, altceva nu patiti in mod sigur. Important ca acel copil sa fie botezat atat! Taina se rasfrange asupra lui! Ca sunteti sau nu ateu, preotul va va spune la sf slujbei ca i ati adus un pagan si v-a dat un crestin. Este ceva in neregula ?Eu cred ca nu!
In cazuri extreme, de exemplu, Biserica ortodoxa, recunoaste botezul facut si de oameni care nu sunt preoti , sunt cazuri speciale, de calamitate, boala a copilului, lipsa preotului, a bisericii, deci cu atat mai mult se evidentiaza ca botezul este necesar a fi facut in orice conditii si l va suporta cel care este botezat si nu cei care participa.
6. Implicatiile dreptului, datul in judecata mi se par fantasmagorii care nu tin de subiect.
Dvs veti fi in ochii Bisericii parintele spiritual al copilului insa nu cred ca il veti invata vreodata de rau, iar de educatia religioasa se vor putea ocupa parintii acestuia.
In concluzie, daca ati vrut sa turmentati apa intr un pahar ati reusit. Este o vorba din batrani un om arunca o piatra in fantana si alti zece se chinuie sa o scoata. Intrebare de ce se chinuie sa o scoata?
MarianBratu a scris:
Cand spuneti ca s-au jucat la ce va referiti? Cumva la:
inchizitie
perioada conquistadorilor
cruciade
In numele religiei s-au facut o gramada de abuzuri si crime de-a lungul timpului (sa nu uitam "razboaiele sfinte" ale musulmanilor).