ionel-s a scris:
Botezul a fost instituit de Hristos cand a fost botezat de Sf Ioan Botezatorul. Deci Dumnezeu insista sa fie botezat ! Ce-i de contestat la Dumnezeu ?
Pe vremea lui Cuza averile bisericii au fost nationalizate. Statul s-a angajat sa finanteze Biserica ! Eu chiar nu inteleg dorinta unora de a lupta dogma ortodoxa, Biserica , etc ?
Este la moda ? !
Noi aici nu ne permitem sa punem in discutie dogma catolica ! N-o cunoastem !
1. Nu ati inteles faptul ca nu il contest pe Dumnezeu si nici ceea ce am zis. M-ati citat inutil.
2. "N-o cunoastem ! " Exact ce am zis anterior. Si catolicii tot crestini sunt. Ba chiar exista casatorii mixte intre cei de rit ortodox si cei catolici si intre barbatii musulmanii si femeile crestine (indiferent de rit). Sa refuzam sa nu cunoastem si religiile "conlocuitoare" intr-o tara care permite libertatea religioasa aduce prejudicii in viata noastra cotidiana.
Nu ne impunem vijelios doar ca suntem majoritari. Din discutiile cu dumneavoastra observ din pacate o mare intoleranta chiar si fata de fratii dumneavoastra crestini fiind (doar ca sunt catolici. protestanti. etc.)
3. Exact pentru aceasta sustin ca ora de religie (care este majoritara fiind predat doar cultul ortodox iar copiii de alta religie sau chiar atei sa asiste la ora doar ca sa nu acumuleze absente) sa fie inlocuita de istoria religiilor. Sa nu mai existe "n-o cunoastem" si sa ne dam branci pe scari doar ca suntem majoritari.
4. Daca v-a deranjat faptul ca am zis ca geamia de la Eroii Revolutiei este un monument istoric si nu primeste bani de la stat pentru a fi renovata denota superficialitate din partea tuturor.