avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare religioasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare religioasa

Buna ziua,

Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta.

Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe considerente religioase reprezinta discriminare?

Ce date am:
1) Biserica Ortodoxa Romana este o institutie de utilitate publica, dar autonoma fata de Stat.
2) Discriminarea religioasă are loc atunci când cineva este refuzat la ............ servicii publice și facilități, precum și loc public pentru exercitarea lor și dreptul lor la libertate religioasă
3) In 2013 Guvernul Romaniei a decis ca religia este un serviciu public esential fara de care primariile nu pot functiona.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
Caligula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Caligula , utilizator 19:06, 1 Iunie 2017
Baza legala,nu stiu in schimb d.p.d.v.spiritual botezul este treapta prin care sufletul omului paseste(este inregistrat,daca se poate spune asa)in imparatia lui Dumnezeu;Daca ati fost refuzata ptr ca erati parinte de copil,atunci preotul ar putea sa va explice moral refuzul dar,daca ati dorit sa fiti nasa,trebuie stiut ca nasul(obligatoriu trebuie sa fie ortodox)in urma slujbei de exorcizare(inlaturarea duhurilor necurate din jurul copilului)isi ia asupra sa o sarcina pe cat de grea pe atat de importanta;sarcina de parinte spiritual al copilului(va ingrijiti de sufletul copilului dar si de educatia moral religioasa pana cand implineste 7 ani);Daca pentru a fi nasi considerati ca e numai un rol de a imbraca copilul si de a da bani la masa,va inselati.
Din acest punct de vedere,privita situatia,in functie de rolul pe care-l aveati fata de copil,ca nas aveti o sarcina spirituala iar ca parinte una morala;oare ati putea sa-i dati copilului o educatie aleasa,cu iubire fata de aproapele,cu dragoste si cu frica de Dumnezeu daca dvs sunteti ateu?Nu cred!si atunci la ce rost sa mai botez copilul in biserica daca eu nu cred in asa ceva?
Absolut de acord.
cristiantanase50 a scris:

Daca pentru a fi nasi considerati ca e numai un rol de a imbraca copilul si de a da bani la masa,va inselati.

.......oare ati putea sa-i dati copilului o educatie aleasa,cu iubire fata de aproapele,cu dragoste si cu frica de Dumnezeu daca dvs sunteti ateu?Nu cred!

...Stimate domn, orice asociere cu dumneavostra mi-ar produce neplaceri. Ma bucur nespus de mult ca nu impartasim aceleasi valori dar ma intristeaza faptul ca vorbim aceeasi limba. Nu inteleg cum este posibil acest lucru pentru ca imi pareti venit de pe o cu totul alta planeta; ...una in care intoleranta si jignirile par a fi mai degraba virtuti decat defecte.

De mentionat insa ca disocierea pe care mi-o asum nu are la baza diferente de ordin (non)religios. Modul in care ganditi, in schimb, imi pare a fi incompatibil, nu doar cu propria-mi existenta, ci si cu societatea de care apartineti.
Asta vine cam asa: pe cine as putea sa dau in judecata pentru faptul ca n-am fost primit in Rotary Club?
tgeorgescu a scris:

Asta vine cam asa: pe cine as putea sa dau in judecata pentru faptul ca n-am fost primit in Rotary Club?

Rotary International este institutie se utilitate publica, finantata din bani publici? Serviciile acesteia sunt, prin lege, servicii publice esentiale fara de care primariile nu pot functiona?

Daca nu, imi puteti explica, va rog, de ce ati reinviat topicul facand o asemenea paralela?

Alte discuții în legătură

Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)