avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate denisak54

Activitate denisak54

Este vorba de contractul de pregatire semnat inainte de a incepe cursurile prin intermediul firmei. Prin acesta firma se obliga ca la terminarea cursului sa ti se gaseasca un loc de munca. Eu nu am apucat sa semnez contractul de munca propriu zis pt ca m-am imbolnavit.
Am urmat cursuri de limba straina printr-o firma pentru a pleca in afara la munca. In contract se specifica faptul ca firma este obligata sa iti gaseasca loc de munca dupa terminarea cursurilor. Zis si facut. Mi-a fost gasit loc de munca.
Cu 2 saptamani inainte de plecare insa, mi-a fost foarte rau si am ajuns la urgenta. La scurt timp am fost diagnosticata cu cancer. Avand in vedere circumstantele, nu voi mai putea pleca pentru o perioada de cateva luni pana la finalizarea tratamentului si ameliorarea starii de sanatate.
Intrebarea mea este, poate firma prin care urma sa plec la munca sa ma dea afara din program si sa nu imi mai gaseasca in viitor de munca sau sa imi pretinda plata cursului desi eu nu doresc sa renunt ?
Mentionez ca am citit contractul semnat la inceperea cursului si nu se specifica in mod clar ca m-ar putea da afara.
Ce pot face ?
Am 21 de ani. Urmeaza sa semnez un contract de munca intr-o companie.
Toate bune si frumoase insa, am sesizat ceva in oferta de lucru si as vrea sa ma lamuriti daca este legal :
- verbal am primit o suma ca si salariu net, plus bonusuri si sporuri dar in contract se specifica o alta suma, mai mica argumenteaza biroul de resurse umane, datorita faptului ca ar exista o anumita legislatie din 2017 folosita in companiile cu mai mult de 1000 de angajati iar diferenta de bani va fi listata sub forma de bonus.
Este legal ? Ma poate lamuri cineva, va rog, ce inseamna mai exact ?