avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate mariazinveliu

Activitate mariazinveliu

Bună ziua
Am primit de la sora mea care locuiește în UȘA i suma de bani împrumut , în vederea achiziționării unui apartament. Banii urmează să îi restitui după vânzarea actualului apartament.
Banii primiți sunt USD dolari. Cum să facem ca totul să legal iar eu să pot restitui banii în mod legal fără a părea vreo suspiciune de nici un fel. Să închei un contract de împrumut ? Unde ar trebui să mă adresez la notar sau un avocat?
Mulțumesc
Buna ziua
Sora mea s-a casatorit in anul 1996 in USA ,ambii soti sunt cetateni romani, din pacate la acea vreme nu si-au inregistrat casatoria la starea civila din Romania, Azi doresc sa faca demersurile necesare pentru transcriere in registrul civil roman ,dar intampinam o preoblema si anume pasapoartele lor romanesti sunt expirate. La dosar trebuie sa prezinte copii dupa pasapoarte romanesti valabile. Ca sa obtina pasaport romanesc trebuie sa inregisteze casatoria in registrul civil. Si uite asa ne invartim si nu stim cum sa rezolvam.A fost cineva in situatia aceasta? puteti sa-mi dati informatii utile ?

Va multumesc