avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua Sora mea s-a casatorit in anul 1996 in USA ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua Sora mea s-a casatorit in anul 1996 in USA ,ambii soti ...

Buna ziua
Sora mea s-a casatorit in anul 1996 in USA ,ambii soti sunt cetateni romani, din pacate la acea vreme nu si-au inregistrat casatoria la starea civila din Romania, Azi doresc sa faca demersurile necesare pentru transcriere in registrul civil roman ,dar intampinam o preoblema si anume pasapoartele lor romanesti sunt expirate. La dosar trebuie sa prezinte copii dupa pasapoarte romanesti valabile. Ca sa obtina pasaport romanesc trebuie sa inregisteze casatoria in registrul civil. Si uite asa ne invartim si nu stim cum sa rezolvam.A fost cineva in situatia aceasta? puteti sa-mi dati informatii utile ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:17, 15 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarul este ca au stat cam mult. Puteau sa mearga la ambasada/consulat. Acum se grabesc dar trebuie facute niste verificari. Sa mearga la starea civila de la ultimul loc de domiciliu din Romania, al unuia dintre ei,(cu toate ca la ambasada/consulat ar trebui sa-i ajute) cu pasapoartele romanesti expirate, cu pasapoartele americane, certificatele de nastere, declaratie la notar cu privire la numele dupa casatorie (daca nu scrie in certificatul american) si cu certificatul de casatorie american apostilat, tradus si legalizat de preferinta la un notar din Romania. Vor plati o amenda de 200 lei maxim. Termen de rezolvare 30 zile.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru copil nascut in sua pacq pacq Salutare, Ma numesc Andrei si as dori sa striu ce acte imi trebuiesc pentru a obtine certifficatul de nastere Romanesc pentru fiul meu?. El este nascut ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana nikkkoleta nikkkoleta salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)