avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru copil nascut in SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru copil nascut in SUA

Salutare,

Ma numesc Andrei si as dori sa striu ce acte imi trebuiesc pentru a obtine certifficatul de nastere Romanesc pentru fiul meu?.
El este nascut in Sua, eu sunt Roman si sotia Americana. dorim sa il aducem in romania in luna Mai a acestui an si am dori sa stim ce ne trebuie pentru al inrola in registrele Romanesti.
Am inteles ca trebuie declarat in 15 zile de la nastere sa.
Momentan nu am posibilitatea sa il anut la consulatul din Sua deoarece eu trebuie sa plec foarte curand in Afganistan unde muncesc, dorim sa stim ce acte ne trebuie pt a aduce cu noi, in luna Mai si din cate am inteles dupa 6 luni de la nastere trebuie o anumina hotarare judecatoreasc pt a obtine certificatul de nastere?

Multumesc , va doresc o zi buna

Andrei
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:16, 25 Ianuarie 2014
Il puteti inregistra oricand, nu e nevoie de hotarare judecatoreasca pentru ca ati depasit termenul (6 luni, nu 15 zile) in care o puteti face fara sa fiti amendat.

Certificatul de nastere american trebuie sa aiba apostila Secretarului de stat al statului unde a fost emis. In tara trebuie tradus, legalizat si autentificat de un notar roman iar apoi veti merge la Starea Civila de la locul dvs. de domiciliu cu actele care sunt scrise in link-ul de mai jos
[ link extern ]
la TRANSCRIERE CERTIFICATE/EXTRASE obţinute la autorităţile străine ale CETÃŢENILOR ROMÂNI care au (au avut) domiciliul in Romania.

Ati spus ''sotia'', casatoria este inregistrata in registrele romanesti? Daca nu, va trebui sa faceti si asta.
Nu puteti inregistra transcrierea nasterii pana cand nu aveti inregistrata transcrierea casatoriei. Puteti solicita inscrierea la ambasada fara a mai fi nevoie sa veniti in Romania. Termenul legal de solicitare a transcrierii actelor este de 6 luni de la primirea lor din strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva (certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in sua) serbans serbans Copilul nostru este nascut peste ocean si nu i-a fost inregistrata nasterea in Romania deloc, pana acum. Baiatul este in varsta de 4 ani, iar mama a parasit ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)