Bună ziua! Soțul meu vrea sa ma înscrie ca și coasigurat. Nu sunt angajata. Dețin 1 casa de locuit și 3,42 (34200 mp) ha teren arabil+fanat+pasune și 10000 mp teren forestier,ca fiind bunuri personale, deținute înainte de a ma căsători! Alte venituri nu am, doar alocația celor 2 copii și salariul soțului! Este posibil sa nu poata sa ma treacă coasigurat pentru ca dețin teren?
Bună seara! Dacă dau unei verisoare( tatăl meu a fost frate cu mama ei) copia certificatului de deces al tatălui meu, poate sa îmi facă ceva rău cu ajutorul lui (certificatul)?
Va detaliez și o situație concreta a familiei mele: tatăl meu este mort de 8 luni. Sora mea a depus actele la notar pentru efectuarea succesiunii( încă nu este finalizata). Cand a scos actele de la primărie, în adeverință scria ca tata are 5 ha de pădure, de care nici-unul dintre noi nu știa pana acum(5 frați și mama noastră care este în viata, și a avut o căsnicie de exact 50 ani). Ceea ce știm este ca tata a avut aprox 1 ha pădure, moștenire de la părinții lui. Din ce știm, din 6 frați, când a luat acea moștenire(acum vreo 25 ani) , doar 2 au luat scriptic pădure( mi-a zis acum verișoara). Dar de la tatăl, știu ca au luat toți fratii lui pădure, inclusiv faptul ca au și tăiat-o și au valorificat lemnul. Ceilalți 4 frați cer acum și ei dreptul lor la pădure(asa mi-a spus verișoara) . Tatăl a vândut pădurea( 1 ha) acum 20 ani, cu act făcut de mana, în prezenta a 2 martori). Totuși nu înțeleg de ce tatăl este trecut cu 5 ha.Este posibil sa fi luat atunci și partea fraților lui, și acum sa ne ceara noua moștenitorilor sa le dam?
Verișoara mi-a zis ca are proces peste 2 zile, să-i dau urgent copie dupa certificatul de deces al tatălui. Mi-a zis ca nu face nici-un rău tatalui/noua, ci doar ca are nevoie sa demonstreze la judecătorie ca tatăl meu era frate cu mama sa, și ca a dat în judecata, cu Legea 18,pentru a-și primi și ceilalți 4 frați dreptul de proprietate a pădurii... M-am consultat cu frații mei, mi-au zis sa nu-i dau sub nici-o forma copia certificatului.
Zilele următoare mergem la primărie și la ocolul silvic sa întrebam despre cei 5 ha, pe care noi știm ca nu-i avem.
Deci, ce se poate întâmpla dacă-i dau verișoarei copia certificatului de deces, și ce se poate întâmpla daca nu ii dau?
Și, dacă pădurea (copacii) aceea nu mai exista faptic, ci doar scriptic pe tata, este posibil ca ceilalți 4 frați ai tatălui sa ne ceara despăgubiri, daca se dovedește ca acele 5 ha sunt de la părinții lui, etc?
Menționez ca bunicicii( parintii tatălui) sunt morți din 1941( noi nu i-am cunoscut, tatăl avea 8 ani).
As vrea sa prezint următoarea situație! Am o casa, cu pământ, etc, cumpărată de mine cu 8 ani înainte sa ma căsătoresc! Dețin și un cont la banca cu o suma de bani transferata din contul tatălui meu, transferul s-a făcut după ce m-am căsătorit, bani care de fapt sunt ai mei doar în acte, faptic sunt ai mamei( cât a fost tata în viata, am căzut de comun acord sa îmi pună acei bani în cont, pentru nevoile mamei, fără a avea noi, copii dreptul la succesiune,și când va avea nevoie mama, sa dispună de ei, prin mine) care este vaduva. Am 2 copii minori! Întrebarea este în primul rand, ce drepturi are soțul meu asupra acestor bunuri, în cazul unui divorț sau în cazul decesului meu? Pot face un testament în care soțul sa nu fie inclus? În primul rand ma interesează ca acei bani din cont sa ajungă la mama mea, în cazul...sa zicem a decesului meu, sau dacă mama nu va fi în viata, sa se împartă acei bani la 5( suntem 5 copii, iar dacă nu voi fi eu, partea mea sa rămână copiilor mei). Și la fel casa, cu pământul sa rămână moștenire doar copiilor mei, fără soț! Va mulțumesc!