avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As vrea sa prezint următoarea situație! Am o casa, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As vrea sa prezint următoarea situație! Am o casa, cu pământ, ...

As vrea sa prezint următoarea situație! Am o casa, cu pământ, etc, cumpărată de mine cu 8 ani înainte sa ma căsătoresc! Dețin și un cont la banca cu o suma de bani transferata din contul tatălui meu, transferul s-a făcut după ce m-am căsătorit, bani care de fapt sunt ai mei doar în acte, faptic sunt ai mamei( cât a fost tata în viata, am căzut de comun acord sa îmi pună acei bani în cont, pentru nevoile mamei, fără a avea noi, copii dreptul la succesiune,și când va avea nevoie mama, sa dispună de ei, prin mine) care este vaduva. Am 2 copii minori! Întrebarea este în primul rand, ce drepturi are soțul meu asupra acestor bunuri, în cazul unui divorț sau în cazul decesului meu? Pot face un testament în care soțul sa nu fie inclus? În primul rand ma interesează ca acei bani din cont sa ajungă la mama mea, în cazul...sa zicem a decesului meu, sau dacă mama nu va fi în viata, sa se împartă acei bani la 5( suntem 5 copii, iar dacă nu voi fi eu, partea mea sa rămână copiilor mei). Și la fel casa, cu pământul sa rămână moștenire doar copiilor mei, fără soț! Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 31 Octombrie 2021
puteti sa va faceti testamentul, insa nu puteti avea garantia ca sotul nu va ataca testamentul. Si daca il va ataca, poate beneficia doar de rezerva succerala, 1/8, restul fiind mostenit de copii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un copil rezultat in urma unui concubinaj poate fi mostenitor la un imobil al mamei din prima casatorie? baran alina diana baran alina diana Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Testament Vlad2013 Vlad2013 O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)