avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate George262

Activitate George262

Am un vecin cu care m-am avut foarte bine timp de 26 de ani, chiar am fost într-o relație de prietenie. El locuiește pe aceeași coloană sub mine, dar el la parter, iar eu la etajul 3.

De curând și-a adus niște chiriași care fumează niște țigări foarte puturoase și îmi intră fumul în casă pe fereastră și îmi miroase în tot apartamentul.
Acum, teoretic chiriașul respectiv fumează la el în casă, practic fumează lângă geam, lucru pe care nu-l pot dovedi.
Geamul respectiv nu este la stradă, ci într-o nișă care are 3 pereți și un paravan de sticlă la etajul 4, deci s-ar încadra la ”2 pereți și un acoperiș, indiferent de natura lor”

Eu m-am deconectat de la hornul comun și am astupat gaura și i-am propus proprietarului să vorbească amiabil cu chiriașul să îl roage să fumeze lângă hotă.
E clar că e dreptul omului să fumeze câte sute de pachete de țigări dorește la el în casă.

Proprietarul îmi reproșează că mă plictisesc, că exagerez, că îmi caut motiv de ceartă din nimic și că nu-i poate spune nimic chiriașului.
Acum proprietarul poate fi subiectiv pentru că el are interes financiar și soția lui este și ea fumătoare.

Eu voi încerca să rezolv inconvenientul pe cale amiabilă cu chiriașul dar iau în calcul să vin și cu argumente legale.

Am atașat un link cu poză cu nișa respectivă care poate fi considerată spațiu comun sper să poată fi accesat.

Pe mine mă interesează ce prevede legea, nu ce crede vecinul sau o terță parte care e fumătoare și dorește toleranță și nici recomandări să mă tratez de cap cum mi s-au făcut pe așa-zisele grupuri de legislație de pe facebook.

Mulțumesc!

[ link extern ]
Procesul a ramas ca nu s-a mers pe procedura corecta, dupa care avocata mi-a cerut bani de recurs si nu a mai raspuns la telefon.
In momentul in care esti pe jumatate mort si fara bani, ultimul tau gand este sa umblii sa investighezi, sa cauti avocat, sa te iei la tranta cu ei.
Cred ca a ramas decizie definitiva pentru ca nu s-a mai ales alta procedura.
Avocata la care am mers acum, e o tipa de treaba, asta e si motivul pentru care initial am evitat-o, pentru ca e prea pacifista. Bunatatea inanumite situatii, e slabiciune, trebuie sa fii ferm.
Luni vreau sa ma duc sa ma vad cu o alta avocata, sa vad ea ce parere are, dar in paralel vreau sa duc si o investigatie pe cont propriu pentru ca nu pot citi gandurile oamenilor, nu stiu ce intentii au.
Deci eu as vrea sa cer redeschiderea procesului pe motiv ca acum un an si jumatate nu am fost apt fizic si psihic sa ma ocup, eram fara loc de munca, imobilizat la pat, cu recomandare de protezare de sold si cu creierul distrus de o bacterie.
Nu stiu daca e permis pot pune la dispozitie numarul de dosar.
Nu pot pretinde nimanui sa faca o munca pentru un anonim pe internet. E plina lumea de oameni suferinizi, copii care mor de foame, viata e dura si fiecare e pe cont propriu si daca incerci sa ajuti prea multi oameni cu probleme, la un moment dat problemele lor vor deveni problemele tale.
Nu stiu ce sa fac, sunt dispus si sa imi asum pierderea, atat de sanatate cat si financiara, nu a fos un calic, pana acum avocatii m-au costat 14.000 de lei pe langa pagubele materiale directe si indirecte rezultate din accident.
Am avut ghinionul sa dua peste un puturos si o ticaloasa si au mai fost 2 tipi care si ei au incercat sa ma paraziteze.
Am o situtatie complicata rau de tot.
In 2011 am avut un accident rutier, eram pe un scooter (moped), eram pe dum cu prioritate, nu mi s-a acordat prioritate si am intrat frontal in portiera spate a unui autovehicul.
Persoana in cauza, era o soferita, femeia si-a recunoscut greseala, numia ca a fost asigurata la Astra care intrase in insolventa.
Din toata povestea, eu m-am ales cu ceva leziuni interne minore, femur smuls din sold si cu ruptura de menisc si lagamente la genunchiul stang.
Inainte de operatia la genunche, aveam 89 de zile de ingriiri medicale, iar pentru operatia de la genunche, nu mi s-a cordat niic macar o singura zi de ingrijiri medicale.
Initial am apelat la un avocat incompetent, si a ramas oarecum procesul suspendat.
A doua oara, am apelat la o avocata rea ca focul, cel putin de gura, pot sa spun ca femeia m-a brutalizat.
Nu ma zis nimic, am inghitit, am zis ca bine ca e rea ca asta e luptatoare si isi va varsa sangele pe treptele tribunalului pentru mine.
Ideea e ca ea mi-a taiat chitanta dupa care mi-a cerut-o inapoi sa o depuna la dosar sa recuperam cheltuiala.
E trebuia sa intru la fondul de garanantare a victimelor strazii.
Nu stiu ce a facut, ce nu a facut, dar am pierdut procesul pentru ca a mers pe o procedura gresita.
A facut recurs, pe langa cei 50.000 deja platiti, i-am mai dat nu mai stiu, 1500 onorariu +1700 taxa de timbru, sau invers.
Evident, chitanta a ramas la dosar.
Din acel moment doamna nu a mai fost disponibila, raspunsuri foarte seci pe whatsapp, amanari si nicicum nu am reusit sa dau de ea.
In perioada procesului eu am fost foarte foarte bolnav, am avut o infectie in tot corpul, mi-a afectat articulatia soldului de nu am mai putut merge, si creierul mi-a fost afectat, am stat 2 ani si jumatate acasa imoblizat la pat si am facut tratament cu antibiotic, am fise de tratament + o adeverita ca nu ma fost apt psihic. Am avut creierul atacat de chisturi in proportie de 20%, nici in momentu lde fata nu sunt 100% recuperat.
Printre altele am mai aflat ca avocata mea, reprezentase Astra asigurari inainte de faliment.
Am apelat la o alta avocata, eu o stiu de avocata foarte buna, in trecut mi-a mai rezolvat o cauza simpla si nu m-a taxat scump, nici nu s-a ajuns la proces ca a reusit sa faca intampinarea foarte bine, ii platisem vre-o 1000 de lei.
Avocata actuala a vazut dosarul si a spus ca procesul este cam vechi, si dansa nu vede ce s-ar mai putea face, practic solutia s-a dat prin august-octombrie 2020.
Ea spune ca trebuia facut ASF (nu stiu ce e eaia) si avocata nu a facut
Eu la momentul respectiv nu m-am mai simtit in stare sa fac ceva, eu ma luptam cu moartea, nu aveam nici bani, nu aveam nici loc de munca, deci zero sanse de aparare.
Parerea mea e ca avocata care mi-a pierdut procesul a fost de rea credinta, eu inca ma discutiile uc ea pe whatsapp, in care se poate vedea ca e evaziva is amana ntalnirile, desi eu insist.
Ma intereseaza 2 lucruri:
1 daca mai pot face ceva cu procesul
2 daca ma pot cumva indrepta impotriva avocatei.
Am impresia ca are si ceva functie prin intr-unul din partidele aflate la guvernare, filiala de la la mine in oras.
Nu vreu sa spun numele ca sa nu imi atrag antipatii, si sa primesc raspuns impartial.
Multumesc!
De curand am aflat ca o persoana cu care colaboram ma fura de foarte mult timp.
Acum, prea multe din punct de vedere legal nu am ce sa-i fac, pentru ca firma nu este in romania si costurile de judecata, depasesc posibilitatile de plata ale acelei persoane.
este vorba despre un magazin online in afara romaniei.
Persoana respectiva ma taxat de vre-o 25.000$ pentru niste servicii pe care nu le-a prestat niciodata.
Sunt anumite grupuri de facebook in care se discuta strategii si tot felul de informatii utile legate de acest business.
Acum, daca eu fac fotografii cu dovezi ca aceasta persoana a primit prin paypal sumele respective si ale discutiilor pe whatsapp prin care sa fac dovada ca am fost escrocat cu scopul de-ai atentiona is pe altii sa se fereasca de acest individ, eu pot fii incriminat in vre-un fel?
Multumesc!