@Sevel
Pai asta e problema că nu poți pleca parca așa scrie că la 3 luni trebuie sa te duci la poliție
Eu nu dat curs adresei de politie pt amprentare , fotografiere , etc si nici nu am de gand sa o fac . Am contestat masura la avocatul poporului dar raspunsul este dezamagitor ...Am primit raspunsul ca exista deja la curtea constitutionala in faza de raport un dosar .. Cazul meu ,am fost condamnat acum 35 de ani si de atunci nu am mai avut probleme cu legea .. Astept ca politia sa intocmeasca dosar penal sau ce doreste si sa ma pot apara in instanta ...
Buna ziua. Sunt in aceasta situatie, pedeapsa cu suspendare, reabilitare de drept acum cativa ani. Am intentat deja proces, contestatie la executare la tribunalul care a emis hotararea la acel moment, instanta de judecata va sesiza CCR la solicitare sau din oficiu (este obligatoriu) , va ajunge la CCR si se va solutiona, bineinteles. Probabil va dura ceva timp, insa cu siguranta anumite dispozitii vor fi declarate neconstitutionale. Probabil va puteti adresa oricariu avocat sa deschida un proces, nu este ceva complicat, iar contestatiile la executare primesc termene de judecata destul de repede, cateva saptamani. Poate va fi respinsa contestatia mea, insa nu prea conteaza atat timp cat va ajunge sesizarea exceptiei la CCR. Am facut contestatia invocand art 9 - evidentele cazierului judiciar. In mod normal, nu ar trebui ca cei reabilitati sa existe in evidenta cazierului judiciar, ci doar in fisa de cazier judiciar care este alta poveste si care se poate folosi doar pentru instante sa dovedeasca daca s-a comis vreo infractiune in termenul de incercare, dar aflata , sa zic asa, ulterior reabilitarii. In contestatia am mentionat neretroactivitatea legii si de asemenea lipsa unor termene sau a unei metodologii. Insa avocatul pe care il veti angaja stie exact ce are de facut si cum sa redacteze o astfel de contestatie. La CCR sunt deja doua dosare in faza de raport afisate. Vor urma si altele, cu cat mai multe , cu atat mai bine. Am scris acest mesaj considerand ca poate fi de ajutor celor aflati in aceasta situatie, poate fi un punct de plecare.
Buna ziua , sunt in aceeasi situatie ca tatal dvs . Am facut o petitie la avocatul poporului . Legea are multe aspecte neconstitutionale . Sunt incalcate mai multe drepturi .Una este sa faci un registru de evidenta si preventie si alta este sa fotografiezi , amprentezi persoane dupa 30 de ani de la producerea faptei . Va tin la curent cu rezultatul .