avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate marius_toma

Activitate marius_toma

Răspuns la discuția Demisie - actionare in instanta
Convocarea avea data de 21.08.2008, ultima zi de preaviz, dar m-am prezentat pe data de 23.08.2008 eu fiind in Constanta la acea data, angajamentul a fost cu data de 23.08.2008, motivul lor fiind prejudiciu adus firmei ! Ei insa nu pot avea un prejudiciu fiind vorba de tamplarie pvc se pot rectifica, se pot vinde mai departe, chiar au o sectie care se ocupa cu acest lucru, un departament care cauta in comenzile noi daca se potrivesc ferestrele ramase pe stoc din cauza ca au fost gresite la masuratori, adica ei isi recupereaza banii de doua ori, apoi mai este un aspect sunt singurul agent de masuratori din cati sunt acolo, si sunt zeci, care trebuie sa plateasca asa ceva doar din cauza ca am avut curajul sa-mi dau demisia !!
marius_toma a scris:

Am scris (nu era un formular) un angajament de plata cum ca sunt de acord sa mi se opreasca salariul si sa platesc o suma de 3500 ron. Nu s-a intorcmit niciun proces verbal ca am gresit masuratori, a fost doar o convocare, reamintesc dupa sfarsitul termenului de preaviz al demisiei cu care ei au fost de acord. De ce nu au facut convocarea inainte sa aprobe demisia oare ?

In fisa postului nu era mentionat ca daca gresesc masuratorile pot fi penalizat si sa-mi opreasca din salariu.
Am scris (nu era un formular) un angajament de plata cum ca sunt de acord sa mi se opreasca salariul si sa platesc o suma de 3500 ron. Nu s-a intorcmit niciun proces verbal ca am gresit masuratori, a fost doar o convocare, reamintesc dupa sfarsitul termenului de preaviz al demisiei cu care ei au fost de acord. De ce nu au facut convocarea inainte sa aprobe demisia oare ?
In primul rand vreau sa va salut pe toti de aici, sunt nou si chiar as avea nevoie de o informatie in puterile voastre. Treaba sta in felul urmator, am fost angajat la o firma din Craiova din iunie 2007 pana in august 2008 pe un post de reprezentant tehnic, adica mai pe romaneste - agent de masuratori (tamplarie PVC). In luna august din cauza neintelegerilor salariale mi-am dat demisia pe 06.08.08 cu preaviz de 15 zile pana pe 21.08.08. Toate bune si frumoase pana aici. Directorul de filiala mi-a acceptat demisia, a trimis-o la Craiova au acceptat-o si acolo, apoi pe data de 21.08.08 primesc acasa o convocare la Craiova sa-mi sustin motivele demisiei. Cand am ajuns acolo ma astepta un director de vanzari, un avocat si o reprezentanta la Resurselor Umane cu dosarul meu pe masa. Si mi-au zis in felul urmator "ai gresele de masuratori de cand te-ai angajat deci iti vom opri salariul, bonurile de masa si banii de concediu + o diferenta de 3400 ron pe care sa o achiti pana la 25.10.08 si iti dam cartea de munca si adeverinta de vechime sau te dam in judecata, iti desfacem contractul de munca cu litera i". M-au santajat sa fac o declaratie, un angajament de plata pe salariul de pe luna august in schimbul cartii de munca si al adeverintei. E corect oare ce au facut ei, de indata ce mi-au aprobat demisia mai puteau reveni, imi pot opri salariul asa cum vor, e valabil angajamentul ala de plata scris de mana ?? Mi-ati fi de mare ajutor daca imi puteti raspunde. Mentionez ca am facut o petitie la ITM in vederea clarificarii lucrurilor. Va multumesc anticipat.