avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Ferolad

Activitate Ferolad

Răspuns la discuția Pensie intretinere minor
Ma scuzati dar nici eu nu inteleg de ce nu puteti sa-mi furnizati aceste informatii. Iar tonul dvs este total neadecvat. Nu v-am cerut sfaturi ci informatii. Sunteti profesionist sau ce ?. Eu stiu foarte bine ce ii trebuie copilului. I-am sustinut financiar pe amndoi, aproape numai eu, pana acum. Daca nu stiti sa raspundeti nu va mai bagati in seama.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Totusi ma vad nevoit sa insist (scuze): conform carui articol din care lege ?
Multumesc frumos inca o data.
Multumesc pentru raspuns. Situatia este asa: hotararea judecatireasca de divort prevde 1/6 pentru fiecare copil in mod egal. Un copil minor (16 ani) iar pentru copilul major am fost de acord sa-i platesc 1/6 pana la terminarea studiilor, max 26 ani. Pentru copilul major ii trimit direct banii in cont. Vroiam sa stiu daca este legal (cf. carei legi ?) sa trimit banii in cont direct si copilului minor (sau o parte). Deocamdata banii sunt virati in contul mamei direct din salariu, cu consimtamantul meu. (Sunt pensionar dar si salariat, deocamdata). De asemenea trimit si 1/6 pt. fiecare si din pensie.
Va multumesc, inca o data, foarte mult.
Dupa cate stiu eu, suma este impusa de lege (1/6 pentru fiecare copil, in cazul a 2 copii). Sau ma insel ? Multumesc.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, care este baza legala (Lege, articol) ? Multumesc.
Buna ziua, pensia de intretinere pentru un minor (16 ani) este obligatoriu sa fie trimisa in contul mamei sau poate fi trimisa in contul minorei ? Puteti sa-mi spuneti suportul legal (Lege/articol/aliniat)? Multumesc.