Multumesc fffffff mult pentru raspus! Acum m-am lamurit. Este, intr-adevar, un proces complicat, alambicat si, din nefericire cu sanse mici de final fericit.....
Sfatul meu pentru sotii este sa caste bine ochii!!!! Legile romanesti nu le sunt favorabile in caz de divort si partaj...Asa ca trebuie sa se asigure temeinic din timpul casatoriei! Deasemenea, sa se informeze corect asupra legislatiei in materie!
Este un caz autentic! Inca nu s-a demarat actiunea de divort, dar sotia-care imi este ruda, se afla in impas in ceea ce priveste partajul, deoarece absolut orice bun a achizitionat sotul pe parcursul casniciei, l-a inregistrat pe firma sau pe numele parintilor lui. Si nu este vorba de valori mici....Vorbim de hectare de teren intravilan, autoturisme, apartament de vacanta etc. Practic, in devalmasie, cei doi soti impart un apartament cu trei camere! E absurd!!!! In cei 19 ani de casnicie, sotia a intretinut casa,copilul (major acum, dar incadrat intr-o forma de invatamant superior) si de multe ori sotul iar sotul...doar pe el!!!
Studiu de caz: doi soti divorteaza, sotul este asociat unic la o firma cu profil zootehnic si agricol. Profesia sa este de medic veterinar. Societatea a fost infiintata in timpul casatoriei. Sotia a avut un venit constant si neintrerupt pe toata perioada casniciei, sotul a avut perioade in care nu a avut venit sau venitul a fost mai mic decat al sotiei.
Societatea detine o ferma de animale, utilaje, terenuri agricole, automobile etc.
Intrebare: Bunurile detinute de societate pot constitui obiectul partajului?