avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ-FIRMA-STUDIU DE CAZ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ-FIRMA-STUDIU DE CAZ

Buna seara,

Studiu de caz: doi soti divorteaza, sotul este asociat unic la o firma cu profil zootehnic si agricol. Profesia sa este de medic veterinar. Societatea a fost infiintata in timpul casatoriei. Sotia a avut un venit constant si neintrerupt pe toata perioada casniciei, sotul a avut perioade in care nu a avut venit sau venitul a fost mai mic decat al sotiei.

Societatea detine o ferma de animale, utilaje, terenuri agricole, automobile etc.

Intrebare: Bunurile detinute de societate pot constitui obiectul partajului?

Multumesc!
Bunurile în materialitatea lor nu. Ele nu sunt proprietatea asociatului unic, ci ale persoanei juridice.

Intrebare: Bunurile detinute de societate pot constitui obiectul partajului?

Raspunsul este : nu.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
bunurile aflate in patrimoniul societatii sunt numai ale societatii,nu sunt ale asociatului unic
:hm: Studiul asta de caz e teoretic sau... exista un caz in practica pentru care ne intrebati? Ca exista diferente... ;)
Este un caz autentic! Inca nu s-a demarat actiunea de divort, dar sotia-care imi este ruda, se afla in impas in ceea ce priveste partajul, deoarece absolut orice bun a achizitionat sotul pe parcursul casniciei, l-a inregistrat pe firma sau pe numele parintilor lui. Si nu este vorba de valori mici....Vorbim de hectare de teren intravilan, autoturisme, apartament de vacanta etc. Practic, in devalmasie, cei doi soti impart un apartament cu trei camere! E absurd!!!! In cei 19 ani de casnicie, sotia a intretinut casa,copilul (major acum, dar incadrat intr-o forma de invatamant superior) si de multe ori sotul iar sotul...doar pe el!!!

Si va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 6 luni si partaj saaa saaa Buna ziua, Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa ... (vezi toată discuția)
Partaj dividende smoothie smoothie Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme legate de procedura de partaj de dupa divort. 1. sotul este asociat unic la societate infiintata inainte de ... (vezi toată discuția)