avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Activitate RELan

Activitate RELan

Mulțumesc

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Nu prea vad ca se va depune dosarul la executare, daca Dumneata aveti intentia de plata si chiar dovediti acest lucru cu plati repetitive.

Ideea este in felul următor, eu in maxim 2 săptămâni nu trecem în luna Februarie 2024 până achit tot ... Sunt 2200 de lei din care am achitat 700 de lei... M am asigurat de mult că nu am bunuri pe numele meu, cu salariul mă descurc eu ... Doar că de executat nu prea ai ce executa...

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Buna ziua,

1. Depinde de suma si de vointa creditorului; dacã se constatã cã din când în când mai plãtiti poate nu depun cererea de executare; totul depinde de creditor
2. Procesul în maxim 2 luni (din experienta)
3. Fiecare inregistrare inclusiv restanta se pastreaza 4 ani in BC
4. De la sentinta de executare la executare propriu-zisa nu prea trece mai mult de o luna (cum lucreaza executorul): poprire conturi, identificare bunuri, publicare licitatie imobil etc. de la caz la caz
5. Având în vedere cã procesul executional ține pânã când creditul este recuperat în întregime, poate să dureze și 1 an sau și mai mult (puteti calcula 1/3 din veniturile obtinute din salarii / pensii în afară de venituri sociale sau subventii, se poate poprii; acum cam stiti cât aveti de plată la TBI+ chelt de executare si cam vedeti în cate luni va incadrati.

Credit neachitat Tbi

Am următoarea speță, in urma cu 2 Ani am luat un credit de la Tbi pe care l am achitat până la un moment dat... Anul trecut au refuzat să mi mai trimită extrasele de cont la zi, am făcut mai multe Cereri prin email ... Am întârziat plata până în 80 de zile... Am primit o Somație de la o firmă de avocatură, am vorbit cu dânșii și telefonic le-am confirmat plata restanteti in Maxim 1 luna din momentul discuției.

Între timp din suma am mai achitat și o să mai achit

Având în vedere cele prezentate mai sus

1. In cat timp voi fi chemat în judecată?
2. In cat timp se câștigă procesul împotriva mea pa Persoana fizica?
3. Fiind în biroul de credite, se poate șterge fapta și in cat timp ?

4. Daca se va câștiga Procesul împotriva mea, in cat timp voi fi executat?
5. Tot procesul, judecată și executare poate dura 1 An de zile sau cate luni???

As dori un răspuns la fiecare întrebare pusă
Cod Caen 9200 .

1. care sunt conditiile autorizatii ?
2. unde pot gasi mai multe Informatii?

Multumesc
adica eu pot intocmi mai multe facturi catre dvs si va pot face Dosar penal fara ca dvs sa fi comandat un serviciu sau produs?
Buna ziua,

1. Mai exista obligativitatea Semnarii, a stampilarii unei Facturi de catre client?
2. Factura inlocuieste Contractul de vanzare-cumparare?
3. Daca pe o Factura fiscala, pe un Contract lipsesc datele administratorului, a singurului Reprezentant legal al Clientului si sunt trecute datele altor persoane d.p.dv. Legal se poate considera ca si receptionata, luata la cunostinta de catre Client ?

Avand in vedere cele expuse mai sus, daca va avea loc un Proces Penal ce sanse ar avea clientul, dar partea "vatamata" ?

4. Daca exista o Factura emisa de catre un furnizor,factura pe care sunt trecute datele din Buletin ale unei persoane care nu este angajata la client, nu are nici o legatura aceasta asta ar tine loc de imputernicire ? Adica furnizorul fara acordul scris al clientului poate trimite la cererea verbala a unor terte persoane niste echipamente fara acordul administratorului clientului trecut pe Factura?

MUltumesc
Nu stiu daca am scris unde trebuie,

Anul trecut a fost cumparata o linie de productie care a fost facturata mai departe, clientul are executari pe cont si nu a platit linia, furnizorul nu a putu plati mai departe linia.

1. Cand se vinde un produs, o linie nu exista obligativitatea Semnarii unui Contract de vanzare -cumparare intre vanzator si cumparator? A fost eliminat Contractul de vanzare intre parti ( cum fac eu dovada livrarii unui bun daca nu am contract )?

2. Fisa de confirmare a soldului mai este obligatorie, in cat timp de la inchiderea anului era obligatoriu ca sa se ceara? SE poate castiga in Instanta lipsa acesteia?

3. Lipsa documenntelor ( aici ma refer la Contract de vanzare cumparare, Imputernicire, Factura trimisa la timp, Fisa de confirmare a soldului ), poate fi motiv de incepere a executarii silite?

4. Lipsa unui contract de vanzare si cumparare intre un Furnoizor si Cumparator, semnat de catre cumparator, lipsa Fisa de confirmare a soldului la sfarsitul exercitiului financiar, lipsa unei Facturi cu numele reprezentantului legal poate avea repercursiuni asupra clientului?

5. Avand in vedere cele expuse mai sus, un furnizor poate chema in Judecata un client cu care nu are documentele expuse mai sus sau poate cere executarea conturilor ?

Multumesc.
Nu stiu daca am scris unde trebuie,

Anul trecut a fost cumparata o linie de productie care a fost facturata mai departe, clientul are executari pe cont si nu a platit linia, furnizorul nu a putu plati mai departe linia.

1. Cand se vinde un produs, o linie nu exista obligativitatea Semnarii unui Contract de vanzare -cumparare intre vanzator si cumparator? A fost eliminat Contractul de vanzare intre parti ( cum fac eu dovada livrarii unui bun daca nu am contract )?

2. Fisa de confirmare a soldului mai este obligatorie, in cat timp de la inchiderea anului era obligatoriu ca sa se ceara? SE poate castiga in Instanta lipsa acesteia?

3. Lipsa documenntelor ( aici ma refer la Contract de vanzare cumparare, Imputernicire, Factura trimisa la timp, Fisa de confirmare a soldului ), poate fi motiv de incepere a executarii silite?

4. Lipsa unui contract de vanzare si cumparare intre un Furnoizor si Cumparator, semnat de catre cumparator, lipsa Fisa de confirmare a soldului la sfarsitul exercitiului financiar, lipsa unei Facturi cu numele reprezentantului legal poate avea repercursiuni asupra clientului?

5. Avand in vedere cele expuse mai sus, un furnizor poate chema in Judecata un client cu care nu are documentele expuse mai sus sau poate cere executarea conturilor ?

Multumesc.