avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit neachitat Tbi Am următoarea speță, in urma ...
Discuție deschisă în Executare silită

Credit neachitat Tbi Am următoarea speță, in urma cu 2 Ani ...

Credit neachitat Tbi

Am următoarea speță, in urma cu 2 Ani am luat un credit de la Tbi pe care l am achitat până la un moment dat... Anul trecut au refuzat să mi mai trimită extrasele de cont la zi, am făcut mai multe Cereri prin email ... Am întârziat plata până în 80 de zile... Am primit o Somație de la o firmă de avocatură, am vorbit cu dânșii și telefonic le-am confirmat plata restanteti in Maxim 1 luna din momentul discuției.

Între timp din suma am mai achitat și o să mai achit

Având în vedere cele prezentate mai sus

1. In cat timp voi fi chemat în judecată?
2. In cat timp se câștigă procesul împotriva mea pa Persoana fizica?
3. Fiind în biroul de credite, se poate șterge fapta și in cat timp ?

4. Daca se va câștiga Procesul împotriva mea, in cat timp voi fi executat?
5. Tot procesul, judecată și executare poate dura 1 An de zile sau cate luni???

As dori un răspuns la fiecare întrebare pusă
Cel mai recent răspuns: RELan , utilizator 17:47, 19 Ianuarie 2024
Buna ziua,

1. Depinde de suma si de vointa creditorului; dacã se constatã cã din când în când mai plãtiti poate nu depun cererea de executare; totul depinde de creditor
2. Procesul în maxim 2 luni (din experienta)
3. Fiecare inregistrare inclusiv restanta se pastreaza 4 ani in BC
4. De la sentinta de executare la executare propriu-zisa nu prea trece mai mult de o luna (cum lucreaza executorul): poprire conturi, identificare bunuri, publicare licitatie imobil etc. de la caz la caz
5. Având în vedere cã procesul executional ține pânã când creditul este recuperat în întregime, poate să dureze și 1 an sau și mai mult (puteti calcula 1/3 din veniturile obtinute din salarii / pensii în afară de venituri sociale sau subventii, se poate poprii; acum cam stiti cât aveti de plată la TBI+ chelt de executare si cam vedeti în cate luni va incadrati.
Ideea este in felul următor, eu in maxim 2 săptămâni nu trecem în luna Februarie 2024 până achit tot ... Sunt 2200 de lei din care am achitat 700 de lei... M am asigurat de mult că nu am bunuri pe numele meu, cu salariul mă descurc eu ... Doar că de executat nu prea ai ce executa...

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Buna ziua,

1. Depinde de suma si de vointa creditorului; dacã se constatã cã din când în când mai plãtiti poate nu depun cererea de executare; totul depinde de creditor
2. Procesul în maxim 2 luni (din experienta)
3. Fiecare inregistrare inclusiv restanta se pastreaza 4 ani in BC
4. De la sentinta de executare la executare propriu-zisa nu prea trece mai mult de o luna (cum lucreaza executorul): poprire conturi, identificare bunuri, publicare licitatie imobil etc. de la caz la caz
5. Având în vedere cã procesul executional ține pânã când creditul este recuperat în întregime, poate să dureze și 1 an sau și mai mult (puteti calcula 1/3 din veniturile obtinute din salarii / pensii în afară de venituri sociale sau subventii, se poate poprii; acum cam stiti cât aveti de plată la TBI+ chelt de executare si cam vedeti în cate luni va incadrati.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea vad ca se va depune dosarul la executare, daca Dumneata aveti intentia de plata si chiar dovediti acest lucru cu plati repetitive.
Mulțumesc

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Nu prea vad ca se va depune dosarul la executare, daca Dumneata aveti intentia de plata si chiar dovediti acest lucru cu plati repetitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare la biroul de credit lazu lazu Buna ziua. În anul 2013 am luat un credit de la TBI pe care nu l-am mai achitat. În 2014 s-a încuviinţat exectuarea silită, care a fost demarată efectiv, ... (vezi toată discuția)
Raportarea in bc oanamal oanamal Buna ziua! Intrabarea mea este: in cazul unui contract de credit intarziat, ajuns in evidenta unui executor pentru care se achita lunar in baza unui ... (vezi toată discuția)
Dobanzi executare silita HoriaV33 HoriaV33 Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu o parere privind situatia de mai jos. Am facut un credit pe care nu l-am putut plati lunar, intr-o ... (vezi toată discuția)