Daca are cineva o hotarare judecatoreasca prin care s-a admis o contestatie la astfel de procese verbale, pentru camerele fixe si mi-ar da o imagine scanata a acestei hotarari, m-ar ajuta enorm
Ma gandeam ca in aceste cazuri (camere radar fixe digitale ce transmit date la distanta), agentul constatator e cel care a facut si procesul verbal, el constatand contraventia pe baza datelor inregistrate pe server - si nu operatorul de servici care probabil nici nu este un angajat al politiei romane si care are rolul de a supraveghea nu de a constata daca am facut o contraventie.
Referitor la punctul 7 ... e de fapt o lege care pune la punct acest aspect, pe care sa o invoc?
Multumesc
Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza legala (cu aproximativ 30 km/h peste limita legala). Am primit procesul verbal si am fost sfatuit sa depun o contestatie la respectivul proces verbal, atacand faptul ca, in acel proces verbal, poza masinii executata de acea camera radar fixa NU CONTINE VITEZA inscriptionata. Probabil ca aceste camere fixe trimit datele inregistrate (poza si separat viteza, data, ora etc) catre un server (din cate am inteles la Cluj-Napoca) unde sunt stocate intr-o baza de date si de acolo zelosii angajati ai Politiei Romane scot procesele verbale si ni le trimit acasa (probabil ca au un program prin care se conecteaza la acea baza de date via - Internet). Procesul verbal mentioneaza, undeva desupra pozei, separat, viteza data, ora, ca a fost efectuat autotestul, etc.
-Ce argumente as putea sa aduc prin care sa explic faptul ca aceste date (viteza, data, ora) fiind stocate intr-o baza de date, nu prezinta incredere (pot fi modificate de administartorii bazelor de date chiar accidental - de exemplu). Cum ar trebui sa "pledez" pentru a-mi sustine cauza ?
-Exista sanse sa castig aceasta contestatie?
-Mai exista astfel de contestatii care au avut castig de cauza?
(Majoritatea celorlalte camere din judet executa poze inscriptionand viteza pe ele).