Buna ziua,
Dupa primele 5 zile lucratoare de cand am semnat contractul de munca am avut un accident acasa, am cazut si trebuie sa stau mai multe luni in concediu medical
Eu nu am stagiu de cotizare facut in ultimul an. De la locul de munca am primit raspuns ca nu o sa fie platit concediul medical. Eu am gasit pe internet ca daca e cu cod 06 pe certificatul medical acesta se plateste fara stagiu de cotizare. potrivit articolului nr. 12 din Ordonanța de Urgenţă nr. 158/2020, concediul medical pentru incapacitate temporară de muncă este suportat de angajator, din prima până în a cincea zi de incapacitate temporară de muncă.
Începând cu a șasea zi, concediul medical este suportat de la bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, până la încetarea incapacității de muncă,
,Si pe site-ul de pensii la fel scrie ca se plateste daca e urgenta medico chirurgicala. Cum este pana la urma ? Se plateste daca are cod 06 zilele acelea pe certificat ?
Au ramas zgaraituri vizibile pe usa, el a venit de mai multe ori si lovit usa si cu alte ocazii. A facut si gaurii in usa de la ghena de langa usa mea...
Spray cu piper, plangere pentru vatamare.
Buna ziua, sunt in conflict cu vecinul care locuieste deasupra.
Acesta a venit dezbracat la mine la usa m-a ameninintat cu moartea de pe scara blocului si a lovit cu un cutit(satar) in usa mea.
Eu am reactionat prin folosirea sprayului si am sunat apoi la 112.
Pana a sosit echipajul acesta a ajuns la lucuinta lui si ascuns cutitul(satarul) si a declarat apoi ca a folosit un tocator din lemen de bucatarie cand a lovit usa mea.
Nu au fost martori.
Eu mai am o inregistrare din urma cu doua luni cand acesta m-a amenintat ca ma va paraliza si cand a lovit usa plus injurii.
La sectie am depus amandoi plageri, eu pentru amenintare si el pentru vatamare. Am fost sfatuit sa nu depun plangere pentru ca nu am fost agresat si pentru ca va depune si el plangere daca o voi face.
Ce pot sa patesc pentru folosierea sprayului in acest caz ? El a depus plangere pentru vatamare si nu a fost necesara interventia ambulantei