Pot sa va mai intreb ceva? Care e data max. pina la care tre sa trimit partii adverse..mai bine zis hotilor care deja m-au jegmanit toata viata... "cheltuielile de judecata"?(suma nu e deloc neglijabila ;) si pica si intr-o perioada proasta)...chiar nu pricep de ce a trebuit sa asteptam juma de an..ca sa se intample..nimic..?!? puteau sa-mi zica din start ..judecata nu-i pentru catei si gata nu ma mai iluzionam...N-am inteles nici cind vine "motivarea' aia...cele 30 de zile pina cind poti face apel..de cand "curg" daca motivarea nu a fost data, ca deja au trecut 16 zile de la sentinta?!? nu ar trebui sa o stii (motivarea) inainte de a hotari daca mai faci apel? Va multumesc mult pentru ca am simtit empatia si amabilitatea dvs...e oribil ce am ajuns sa traiesc...
Aveti dreptate..si eu m-am intrebat si singura explicatie pe care pot sa o dau: stiindu-le caracterul infect..tot timpul pareau ca mocnesc ceva..le sarea tandara indiferent ce ai fi zis..cand le-a spus odata dupa moartea bunicii..au spus ca "au alte prioritati"..normal!.,.ei stiau ca timpul va curge numai in favoarea lor...ei stiau de acel contract, noi nu! noi ca niste "ignoranti" d.p.d.v juridic am considerat ca ce ni se cuvine va fi al nostru si mai tarziu..taica-miu nu a vrut sa ajunga la cearta cu idiotul ala...dovada ca ..uitati..in ziua de azi nu am putut afla adevarul din familia noastra fara a ajunge la proces! De-asta ma doare acum ca am fost batjocoriti si atunci dar si acum ...tot noi iesim "vinovati"...
Mai sus am vrut sa zic acolo ca "rolul" pentru pamantul ce facea obiectul contractului de intretinere a fost deschis in 2012 la Primarie...deci daca donatia era "in regula" de ce au ascuns? iar taxe nu au platit niciodata..in schimb se duceau si incasau anual de la Societatea agricola iarasi sub niste nume fictive...am descoperit singura anul trecut ...
sunt fiica unuia dintre mostenitori...fiica "reclamantului"din proces...incerc sa descurc macar acum itele acestei povesti pe cat de incurcate pe atat de dureroase...sper sa nu i se puna pe inima lu taica-miu sa patim ceva mai rau! grr
asa este! pamantul era de la strabunicul..acum am realizat de ce in trecut plingeau fratii bunicului dupa mostenirea aia...
si tot acum am inteles de ce faceau tot posibilul ca dupa moartea bunicii mele sa nu ne intalnim niciodata la ea..cred ca o si somau nu care cumva sa dezvaluie marea taina...in continuare ii administrau doar ei veniturile..mai precis luau banii pe 5,5 ha de pamant nu numai 3ha cit isi trasesera deja deoparte...
Am avut avocat dar ni s-a spus ca ar exista o sansa daca aducem martori ca la vremea aceea nu au respectat nimic din contract ...orice va fi fost stipulat acolo..ca ii cumpara imbracaminte, medicamente, ca-l ingrijesc "toata viata"..care viata? care stiau ca ii va fi curmata in scurt timp fiind diagnosticat cu cancer pulmonar?? ca la o adica ii fac si inmormintarea..totul a fost o minciuna..de aceste lucruri s-a ocupat bunica-mea si cu noi toti...
E prima intersectare pe care o avem cu sist.juridic,, n-am avut habar de jmecheriile astea...nici nu stia ca se poate sa-ti dezmostenesti fratii pe furis intocmind genul ala de "contracte"...NU aveam de unde sa aflu cu atat mai mult cu cit a deschis rol al primarie ..pentru cadoul primit...abia dupa moartea bunicii (apropo..bunica nu era trecuta in contract!)...si acum am motivele mele sa suspectez ca am fost trasi pe sfoara chiar de avocat dar nu vreau sa mai intru si astfel de detalii...nu care cumva sa jignesc fara sa vreau intreaga breasla ...
Obiect: rezolutiune contract de intretinere intocmit cu 23 de ani in urma intre parati si intretinutul care nu numai ca avea resurse materiale mai mult decat suficiente pentru asigurarea propriei intretineri (cat si a sotiei sale) dar fusese diagnosticat cu cancer pulmonar ce i-a provocat in scurt timp (6 luni) si decesul...Omu nu avea nevoie sa fie "intretinut" pe cheltuiala altei persoane...in realitate a stat la casa lui..a fost ingrijit de nevasta lui (care a mai trait 13 ani dupa acesta!) actul de intretinere incheiat cu parata si defunctul (azi) ei sot fiind un act imoral, batranului fiindu-i captata vointa in sensul incheierii respectivului act pentru a-i pune in posesia a 3 hectare de pamant. Reclamantul afla de-abia in 2020 de secretul pastrat cu strasnicie atat de fratele lui cat si cumnata (parata) cu ocazia deschiderii procedurii succesorale pentru un alt titlu de proprietate de 2,5 ha pe care il imparte la trei, frateste, cu ceilalti mostenitori. Reclamantul cere rezolutiunea contractului de intretinere cu repunerea in situatia anterioara..aduce martora la proces....vecina in varsta de 84 de ani care a vazut ca “intretinerea” nu s-a realizat…depune si alte inscrisuri, probe, dar..sentinta la “fond”este: “admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocate de parati”, respinge actiunea formulata de reclamant..cu drept de apel in 30 de zile…Motivatia nu am primit-o inca dar intrebarea e: mai putem avea vreo sansa la apel? Pare ca probele testimoniale, interogatoriile nu au fost luate in considerare?!? Iar martora adusa de ei a mintit cu nerusinare..Nu inteleg? de ce se mai face acel "juramant"..de spectacol..daca tot nu e respectat. Adica n-ai cum sa nu te infurii cind stii ce ai vazut cu ochii tai, ce ai trait si apare una din neant, pune mina pe Biblie si debiteaza numai prostii.