"În conformitate cu legislația muncii din România, dacă lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări referitoare la drepturile mele:
Sunt drepturile mele privind concediul de odihnă proporționale cu numărul de ore lucrate pe zi? De exemplu, câte zile de concediu de odihnă mi se cuvin în cazul unui program de 4 ore pe zi?
Cum se calculează sporul de vechime în cazul unui regim de lucru cu timp parțial? Sporul de vechime se ia în considerare ca și cum aș lucra cu normă întreagă, adică pentru 8 ore pe zi?
Salariul meu de încadrare este stabilit în raport cu salariul minim pe țară sau există o altă modalitate de calcul pentru angajații cu timp parțial care lucrează doar 4 ore pe zi?"
Altcineva ii face plangere pentru ca lua salariile angajatilor, i-am dat banii cu titlu " tu ii aduci in firma iar noi ti dam cand se termina proiectul sau la plecare"
Buna seara, am si eu urmatoarea speta si ma aflu in situatia in care nu stiu cum sa actionez, va rog frumos daca puteti sa ma indrumati.
Speta: Angajatorul meu X ma angajat cu contract de munca de 2 ore si sa folosit de diplomele mele pentru a ma angaja pe proiecte 1 firma colaboratoare, bani de la firmele respective imi intrau pe contul personal de la banca.
Angajatorul ma convins sa ii duc banii de pe firme lui cash cu explicatia ca nu are bani de salarii iar cand voi pleca din firma imi va inapoia toti banii inapoi, lucru care nu sa intamplat. Am plecat din firma si as vrea sa fac plangere. Intrebarile mele este urmatoarele:
1. Am sanse sa recuperez sumele de bani incasate de el de pe urma mea ? In conditiile in care eu nu am cum sa dovedesc ca ii duceam banii lui cash scosi de mine de pe card.
2.In conditiile in care altcineva ii face plangere penala si descrie situatia asta cum ca eu duceam banii de salariu de la firme Angajatorului exista sanse ca asta sa se intoarca impotriva mea?
Va multumesc!