avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări ...

"În conformitate cu legislația muncii din România, dacă lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări referitoare la drepturile mele:

Sunt drepturile mele privind concediul de odihnă proporționale cu numărul de ore lucrate pe zi? De exemplu, câte zile de concediu de odihnă mi se cuvin în cazul unui program de 4 ore pe zi?

Cum se calculează sporul de vechime în cazul unui regim de lucru cu timp parțial? Sporul de vechime se ia în considerare ca și cum aș lucra cu normă întreagă, adică pentru 8 ore pe zi?

Salariul meu de încadrare este stabilit în raport cu salariul minim pe țară sau există o altă modalitate de calcul pentru angajații cu timp parțial care lucrează doar 4 ore pe zi?"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:47, 1 August 2023
Bună ziua,

Aveți exact aceleași drepturi pe care le au angajații cu normă întreagă în toate privințele, nu doar referitor la concediul de odihnă (minim 20 de zile pe an), iar vechimea se calculează la fel.

Salariul meu de încadrare este stabilit în raport cu salariul minim pe țară

Da.

Mai multe detalii puteți citi aici:
www.avocatnet.ro/articol_623...

Horatiu9191 a scris:

"..

Cum se calculează sporul de vechime în cazul unui regim de lucru cu timp parțial? Sporul de vechime se ia în considerare ca și cum aș lucra cu normă întreagă, adică pentru 8 ore pe zi?

....

Sporul de vechime are acelasi procent ca si pentru norma intreaga , dar se va aplica la salariul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul sporului de vechime- trimiterea la un act normativ abrogat mai e valabila? ellena ellena Titlul mai exact era [b]calculul vechimii in munca...[/b] Daca avem un act normativ, concret HG 250/1992, act care e in vigoare nefiind abrogat, care face ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de doctor pentru incadrare la 1/2 norma horasg horasg Buna ziua, conform noii legi a salarizarii sporul de doctorat se acorda ca suma fixa, indemnizatie de 725 lei. Mie de la 1 oct 2017 mi s-a schimbat ... (vezi toată discuția)