avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate G eu

Activitate G eu

În legătură cu recalcularea pensiei. În decizia de pensie 3420 lei. Această pensie s-a indexat la 1 ianuarie 2024 cu 13,8 %, deci a ajuns la 3893.
Acum prin recalculare s-a diminuat la 3569 dar rămâne în plată 3893.
Si acum va rog intrebarea: de ce se formulează asa ca și cum s-ar da ceva de pomana, când de fapt la pensia inițială de 3420 s-a făcut o indexare conform legii și s-a ajuns la 3893.
Ce legătura are indexarea cu recalcularea, mi se pare o aberație. Oricum acea indexare nu ar putea fi anulata din punct de vedere legal.
As avea nevoie de păreri avizate.
Buna
Exista obligația depunerii de documente(contract vanzare cumpărare, carte identitate) la asociația de proprietari atunci când cumperi un apartament sau retinerea de date personale de pe documente? Dar pentru cartea de imobil? Presupun ca asociația nu prelucrează date personale.
Bună ziua,
Tatăl meu a cumpărat cu mulți ani în urma apartamentul de la Regia locala. In contractul de vânzare-cumpărare, numele tatălui meu este scris greșit, mai exact o litera este scrisa greșit, adică în loc de ,, a'' este scris ,, e''. Cum ar trebui procedat, unde as putea sa ma adresez ținând cont ca tatăl meu este decedat, iar regiile locale au suferit transformări. Cum as putea corecta? Menționez ca în anexele contractului, respectiv în contractul prin care plata apartamentului s-a făcut în rate, numele cumpărătorului este scris corect.