Am ales cea mai mica varianta posibila, cu avans de 5%. Urmeaza antecontractul, pe urma va trebui sa astept un an si cateva luni pana la finalizarea lucrarilor.
Ideea e sa platesc un avans cat mai mic, sa dorm linistit pana voi intra in posesia garsonierei? Se poate plati avans de 80, 40 sau 15%. Daca platesc 40% voi plati cu 1.000 euro mai mult, iar daca platesc 15% cu 2.000 euro mai mult decat daca as plati avans de 89%.
As dori sa stiu cat de sigur este de a cumpara o garsoniera cu finalizare peste un an si 3 luni, blocul fiind acum in constructie, la etajul 1 din 7. Constructorul solicita un avans de 40 sau 80% care se plateste la inceput iar restul la finalizarea lucrarii. De asemenea se face antecontract de vanzare-cumparare la notar. Am urmarit din primavara activitatea dezvoltatorului imobiliar alte 3 blocuri pe care le-a terminat, alte 2 care sunt aproape gata precum si inca alte 2 blocuri in stadii incipiente. Constructorul are site-uri de prezentare pentru fiecare ansamblu rezidential. As dori o parere avizata daca merita sau nu. As fi dorit sa cumpar de la acest dezvoltator o garsoniera care sa poata fi predata mai repede, dar din spusele agentilor de vanzare restul sunt deja cumparate. Mentionez ca blocul este in Chiajna, Ilfov.