avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscuri achizitionare garsoniera bloc in constructie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscuri achizitionare garsoniera bloc in constructie, cu finalizare peste un an

As dori sa stiu cat de sigur este de a cumpara o garsoniera cu finalizare peste un an si 3 luni, blocul fiind acum in constructie, la etajul 1 din 7. Constructorul solicita un avans de 40 sau 80% care se plateste la inceput iar restul la finalizarea lucrarii. De asemenea se face antecontract de vanzare-cumparare la notar. Am urmarit din primavara activitatea dezvoltatorului imobiliar alte 3 blocuri pe care le-a terminat, alte 2 care sunt aproape gata precum si inca alte 2 blocuri in stadii incipiente. Constructorul are site-uri de prezentare pentru fiecare ansamblu rezidential. As dori o parere avizata daca merita sau nu. As fi dorit sa cumpar de la acest dezvoltator o garsoniera care sa poata fi predata mai repede, dar din spusele agentilor de vanzare restul sunt deja cumparate. Mentionez ca blocul este in Chiajna, Ilfov.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
gibraltarianul, utilizator
Cel mai recent răspuns: gibraltarianul , utilizator 15:13, 10 Decembrie 2021
Riscul e ca să nu fie terminată construcția din diferite motive.Nimic nu e fără riscuri.Daca vă doriți mult vă asumați și riscuri pe care le evaluați singur.
Riscul real e ca dezvoltatorul sa intre in faliment, iar dumneavoastra, ca orice creditor chirografar (spre deosebire de cei privilegiati, ale caror creante sunt garantate cu ipoteca, de exemplu o banca) veti primi inapoi cu greu suma achitata in avans, o partea din ea sau nimic.
Ideea e sa platesc un avans cat mai mic, sa dorm linistit pana voi intra in posesia garsonierei? Se poate plati avans de 80, 40 sau 15%. Daca platesc 40% voi plati cu 1.000 euro mai mult, iar daca platesc 15% cu 2.000 euro mai mult decat daca as plati avans de 89%.
asta hotarati dvs, ce varianta sa alegeti.
Am ales cea mai mica varianta posibila, cu avans de 5%. Urmeaza antecontractul, pe urma va trebui sa astept un an si cateva luni pana la finalizarea lucrarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare/cumpare ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua. Doresc sa achizitionez o garsoniera iar managerul de proiec mi-a oferit un pret la plata cash (25000 euro).am dat 500 euro la rezervare garsoniera ... (vezi toată discuția)
Clauza antecontract dezvoltator- client LauraEP LauraEP Buna ziua! Doresc sa achizitionez o garsoniera in Bucuresti unde dezvoltatorul imi cere avans 15% la plata prin credit ipotecar. Blocul fiind inca in ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr de la dezvoltator un apartament aflat în construcție. ce măsuri de siguranță pot sa îmi iau ca să nu pierd avansul, care e destul de consistent? sorin22 sorin22 Bună ziua, Vreau sa cumpăr un apartament aflat în construcție de la dezvoltator. Ideea e ca dezvoltatorul vrea 80% avans,restul de 20% fiind dați la ... (vezi toată discuția)