avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontract de vanzare/cumpare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontract de vanzare/cumpare

Buna ziua. Doresc sa achizitionez o garsoniera iar managerul de proiec mi-a oferit un pret la plata cash (25000 euro).am dat 500 euro la rezervare garsoniera si doreste restul pana la 20000 euro la semnarea antecontractului vanzare-cumparare si cei care raman 5000 euro la final cand se va semna actul de vanzare cumparare.mentionez caci constructia ese in desfasurare si mai are circa 35 la suta pana la finalizare (termen de finalizare decembrie) iar actele au spus ca sun gata prin lina februarie.
Intrebarea me este daca este bine ceea ce fac; sa dau o suma asa mare la antecontract (sau asta inseamna plata cash) chiar daca ei nu au actele gata (cadastru, intabulare etc) ? se poate face antecontract fara intabulare si cadastru? iar daca se poate face antecontract, se poate trece in cartea funciara ?
sunt la prima tranzactie de acest fel si am o mica teama de acee va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. va multumesc pentru atentia acordata si va doresc o zi placuta in continuare! cu stima si respect Lamasanu Ionut :)
Cel mai recent răspuns: ionutalex86 , utilizator 12:54, 14 Septembrie 2016
Bună ziua,
Antecontract se poate face, pentru că se va descrie apartamentul şi poziţia acestuia, însă nefăcându-se recepţia (doar la finalizarea lucrărilor) şi întăbularea, nu vă veţi putea nota dreptul în CF (decât în CF-ul terenului, că CF colectiv şi CF individual pe fiecare apartament, nu va exista decât după apartamentare...dar nu mi se pare o soluţie bună şi ca practicant în domeniu, 35% "negata" e mult!).
Dumneavoastră faceţi cum doriţi, părerea mea este să nu daţi o sumă aşa mare, decât atunci când vedeţi construcţia gata. Cine are finanţe să termine construcţia şi e serios, nu se uita la 20.000 euro. Pot apare complicaţii sau lipsa de bani şi să nu mai termine construcţia (ştiu o grămadă de astfel de cazuri) iar asta va însemna energie pierdută. Daţi un avans pt. rezervare şi restul (grosul) daţi-l când vă predă apartamentul cu utilităţi şi tot ce trebuie, aşa e cel mai sigur! (dacă veţi face cum vă cere constructorul, asiguraţi-vă că puneţi clauză cu penalităţi de întârziere, că sigur nu va fi gata în februarie...sau că va returna dublul avansului în cazul în care nu va fi gata până la x termen, sigur că preţul mai bun şi plata cash- de fapt cash 10.000 euro că restul oricum se va face prin bancă, presupune şi anumite riscuri)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
va multumesc frumos pentru raspunsul dat si o sa tin cont de sfaturile dumneavoastra!
o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in bloc nefinalizat ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa cumpar o garsoniera aflata la ultimul etaj (3) dintr-un bloc in constructie (acum blocul este \"la gri\", adica e construit in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)