Doresc sa cumpar o garsoniera aflata la ultimul etaj (3) dintr-un bloc in constructie (acum blocul este "la gri", adica e construit in intregime, lipsind finisaje, chiuvete, cada etc).
Dupa cum am stabilit cu vanzatorul, achizitia ar trebui sa decurga astfel:
1. Saptamana asta incheiem un antecontract la care voi da un avans de 35% din pretul locuintei.
2. Pana in ianuarie 2010 imobilul va fi finalizat si ne vom putea muta in el.
3. Pana in aprilie 2010 proprietarul va scoate toate actele pentru imobil si va achizitiona terenul de sub cladire (care momentan este concesionat pe 49 de ani de la primarie),
4. Dupa ce vor exista actele (intabulare, cadastru), eu voi aplica pentru un credit ipotecar prin care ii voi achita restul de bani undeva in mai.
Ezit insa la cumpararea acestei garsoniere din urmatoarele motive:
1. Proiectul blocului cuprindea initial numai 2 etaje, pe parcurs proprietarul hotarand sa-l ridice si pe al 3-lea, la care urmeaza sa cumpar eu garsoniera. Este legal? Isi va putea face actele?
2. Blocul nu are momentan facute receptia, dezmembrarea, intabularea, actele cadastrale. Se pot face acestea daca proiectul nu corespunde cu constructia? Daca da, care sunt pasii legali?
3. Daca nu este facuta inca dezmembrarea, cum se poate specifica exact in antecontract care este garsoniera pe care o cumpar eu? (un notar mi-a spus ca se ataseaza proiectul la antecontract, dar garsoniera mea nu apare in proiect)
Ma intereseaza exact ce probleme pot aparea, Nu as vrea sa pierd banii pe care ii dau ca avans, pentru ca sunt obtinuti cu eforturi imense, o parte din ei fiind si imprumutati.
Va rog mult, spuneti-mi ce probleme as putea intampina din partea vanzatorului cu aceasta achizitie. Cum vedeti voi situatia, din perspectiva unor profesionisti in drept?
buna ziua!
domunul constructor a mai ridicat un etaj fata de ce avea in autorizatia de construire!
va trebui sa se puna in legalitate cu acest aspect.
abia dupa ce se va pune in legalitate va putea obtine procesul verbal de receptie finala in baza caruia va putea intabula imobilul, va face dezmembrare etc....
imobilul pe care vi-l promite spre vanzare se poate descrie, nu ar fi o problema.
se mai si noteaza antecontractul in CF.
Deci sa inteleg ca totul depinde de procesul verbal de receptie finala? Care este procedura pentru a se pune in legalitate cu proiectul? Cat poate dura?