avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructia nu respecta proiectul tehnic!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructia nu respecta proiectul tehnic!

Buna ziua,

As dori si eu daca este posibil cateva clarificari in urmatorul caz:

Un dezvoltator imobiliar nu a respectat proiectul pentru care a obtinut autorizatie de constructie, in sensul ca a avut aprobare pentru cladire P+2E si el a construit P+3E. La acest moment, cladirea este 95% finalizata, se fac ultimele finisari (mai sunt vreo 5 camere de parchetat, faiantat etc).

Inca nu a facut receptia cladirii. Ce pasi trebuie sa urmeze dezvoltatorul pentru a intra in legalitate si a putea intabula (in caz ca este posibil acest lucru)?

Asupra caror aspecte ar trebui sa ma informez eu, potential cumparator, inainte de a semna cu el un precontract si a-i da un avans consistent pentru o garsoniera in acest imobil? Nu as vrea sa raman cu avansul dat si fara casa, cum au patit atatia.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 18:38, 14 Decembrie 2009
Dezvoltatorul va trebui sa reia complet procedura de autorizare (CU+AC), atasand un proiect conform cu realitatea.
Deabia dupa aceea va semna receptia finala si va intabula imobilul.
Cititi Legea 50, art 7, paragrafele 14, 15,15.1.....
Eu nu v-as sfatui sa riscati....pana nu are macar o autorizatie conforma cu realitatea.
In afara de izul penal eu va spun ca nu poate intabula constructia decat daca o trece ca P+2 + pod.....iar dvs ati cumpara o garsoniera in...pod!
B-)
Trebuie reautorizat si abia dupa aceea se poate face receptia finala si intabularea constructiei! Altfel riscati sa ramaneti cu avansul dat o lunga perioada de timp sau pe vecie!B-)
Va multumesc mult pentru rapsunsuri!

Stiti cumva si cat ar putea dura reautorizarea? Vanzatorul mi-a spus ca se va pune in regula cu actele pana la sfarsitul lui martie. Este posibil?
Depinde unde este situata cladirea, in ce localitate...Daca se respecta termenele legale, este posibil.
Daca imobilul este in Bucuresti, slabe sanse...practic nule!
@Ramiha - In Bucuresti achiesez la punctul de vedere al Doinei Manuela. este aproape imposibil!

Alte discuții în legătură

Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Cladire construita fara respectarea autorizatiei de construire ContSters278974 ContSters278974 Langa blocul in care locuiesc s-a construit o cladire P+3E+M. Intrucat autorizatia de construire s-a emis in timpul realizarii constructiei, iar pe panoul de ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament într-un imobil la care la care realizarea nu corespunde cu autorizația de construcție Cristianul B Cristianul B Doresc să achiziţionez un apartament într-un imobil tip P+3E executat la stagiul de finisaje dar care are autorizaţie de construcţie pentru P+2E ... (vezi toată discuția)