As dori si eu daca este posibil cateva clarificari in urmatorul caz:
Un dezvoltator imobiliar nu a respectat proiectul pentru care a obtinut autorizatie de constructie, in sensul ca a avut aprobare pentru cladire P+2E si el a construit P+3E. La acest moment, cladirea este 95% finalizata, se fac ultimele finisari (mai sunt vreo 5 camere de parchetat, faiantat etc).
Inca nu a facut receptia cladirii. Ce pasi trebuie sa urmeze dezvoltatorul pentru a intra in legalitate si a putea intabula (in caz ca este posibil acest lucru)?
Asupra caror aspecte ar trebui sa ma informez eu, potential cumparator, inainte de a semna cu el un precontract si a-i da un avans consistent pentru o garsoniera in acest imobil? Nu as vrea sa raman cu avansul dat si fara casa, cum au patit atatia.
Dezvoltatorul va trebui sa reia complet procedura de autorizare (CU+AC), atasand un proiect conform cu realitatea.
Deabia dupa aceea va semna receptia finala si va intabula imobilul.
Cititi Legea 50, art 7, paragrafele 14, 15,15.1.....
Eu nu v-as sfatui sa riscati....pana nu are macar o autorizatie conforma cu realitatea.
In afara de izul penal eu va spun ca nu poate intabula constructia decat daca o trece ca P+2 + pod.....iar dvs ati cumpara o garsoniera in...pod!
B-)
Trebuie reautorizat si abia dupa aceea se poate face receptia finala si intabularea constructiei! Altfel riscati sa ramaneti cu avansul dat o lunga perioada de timp sau pe vecie!B-)
Depinde unde este situata cladirea, in ce localitate...Daca se respecta termenele legale, este posibil.
Daca imobilul este in Bucuresti, slabe sanse...practic nule!