avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate Cduta

Activitate Cduta

Este o firma care se ocupa de calificari profesionale.

Cornel Vasile a scris:

Cursul este organizat de o unitate de invatamant ?

Perioada de practica se plateste? Urmez un curs de electrician in constructii, iar acum a venit momentul sa facem practica pe diferite santiere cu care firma la care urmez cursul colaboreaza. Din ce am inteles de la unii dintre colegi care au inceput deja, programul este 08:00 - 17:00, iar pentru munca depusa nu se primeste remuneratie. Cum am spus mai sus practica se face in santier, nu in vreo sala de curs a scolii unde urmez cursurile. Programul acesta este legal? Va multumesc.
Sunt de acord cu aceasta perioada de practica dar avand in vedere vremea de afara, sa stai 8 ore pe zi intr-o cladire fara geamuri si sa tai caneluri in beton gratuit mi se pare putin exagerat.
Cedarea drepturilor unui proces

Detin un s.r.l. si doresc sa il inchid. Am pe rol 2 procese, eu avand calitatea de reclamant. Imi pot ceda procesele pe persoana fizica ? Sau trebuie sa astept incheierea acestora iar dupa sa cer inchiderea firmei?
Doresc sa cumpar 4-5 tiruri de echipamente folosite in constructii, acestea fiind second hand ( schele metalice in mare parte). Vreau sa le iau pe persoana fizica si sa le vand firmei la care sunt administrator dupa intrarea in tara (firma e neplatitoare de TVA si asa vreau sa ramana pana la depasirea plafonului de 300.000 de lei). In ultima perioada am vazut ca politia economica ii ia la ochi pe cei ce aduc bunuri din UE le vand in Romania fara a platii TVA. Posibil sa am probleme pe viitor?