avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de practica se plateste? Urmez un curs de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de practica se plateste? Urmez un curs de electrician ...

Perioada de practica se plateste? Urmez un curs de electrician in constructii, iar acum a venit momentul sa facem practica pe diferite santiere cu care firma la care urmez cursul colaboreaza. Din ce am inteles de la unii dintre colegi care au inceput deja, programul este 08:00 - 17:00, iar pentru munca depusa nu se primeste remuneratie. Cum am spus mai sus practica se face in santier, nu in vreo sala de curs a scolii unde urmez cursurile. Programul acesta este legal? Va multumesc.
Sunt de acord cu aceasta perioada de practica dar avand in vedere vremea de afara, sa stai 8 ore pe zi intr-o cladire fara geamuri si sa tai caneluri in beton gratuit mi se pare putin exagerat.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
Cduta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 30 Ianuarie 2024
Cursul este organizat de o unitate de invatamant ?
Este o firma care se ocupa de calificari profesionale.

Cornel Vasile a scris:

Cursul este organizat de o unitate de invatamant ?

Din pacate , nu exista text de lege ins ensul mentionat de dvs ..astfel practica poate fi platita numai in baza unui c.i.m. cu acea societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Calificare condrea narcisa condrea narcisa As dori sa prezint o situatie putin mai deosebita. Conform Legii 196/2018 toate persoanele fizice care doresc sa practice meseria de administrator condominiu ... (vezi toată discuția)
Act aditional Vladutwow Vladutwow Buna ziua . Lucrez si eu la o anume firma , care mi-au facut un act aditional pe care l-am si semnat (totul era bine si frumos atunci) care zice : - sa ... (vezi toată discuția)