Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de functionare. In schimb, ne deranjeaza fff rau cu zgomotele, nu atat de la muzica cat de la aruncatul greutatilor pe jos de catre cei ce le folosesc. Se aude si se simte de zici ca este cutremur, aruncandu-le pe podeaua de beton, zgomotul se propaga pana la etajul 3. Practic nu poti sa ai liniste in intervalul orar 08-22.00, programul salii de fitnes. Intrebare: la ce institutii ma pot adresa ca sa reclam acest lucru pt a se verifica daca patronul salii a antifonat corespunzator normelor legale in vigoare pt a nu deranja cu astfel de zgomote locatarii care locuiesc deasupra? Va multumesc anticipat.
Puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat de zgomot si vibratii. Solicitati efectuarea unei anchete si emiterea de buletine de determinare zgomot si de determinare vibratii in care sa apara valoarea determinata a noxei comparativ cu valoarea minim admisa la limita salii de fitness.
In urma anchetei declansate si a buletinelor de determinare noxe, inspectorii DJSP pot dispune firmei sa antifoneze suplimentar plafonul si/ sau peretii, intr-o perioada limitata de timp.
Buletine de determinare noxe zgomot si/ sau vibratii pot fi emise contracost de firme autorizate de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii (gasiti adrese pe internet din judetul dvs. si pe site-ul Inspectiei muncii). Aceste buletine de determinare noxe (daca noxele sunt depasite) pot fi utilizate pentru sesizare primarie in vederea retragerii autorizatiei de functionarea salii de fitness sau direct in instanta daca veti decide sa deschideti o actiune in instanta civila impotriva firmei de fitness.
Rugaminte
virgilciobanu
Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)