avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rugaminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rugaminte

Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita zgomotului si a suflului de aer care e destul de puternic.Exista lege care sa-i interzica montajul de astfel de aparate catre alte proprietati ? Multumesc ,o zi buna !!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:09, 20 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In afara legii bunului simt poate fi invocata legea mediului cu referire la poluarea fonica care impune o anume valoare limita pentru zgomot la limita proprietatii vecinului.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Puteti depune o sesizare scrisa la Directia judeteana de sanatate publica si la Agentia teritoriala de mediu, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Puteti contacta o firma autorizata (gasiti pe internet) de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii , care contracost sa efectueze determinari de zgomot si vibratii la limita proprietatii dvs. Se vor elibera buletine de determinare noxa zgomot si noxa vibratii. Pe buletine vor aparea urmatoarele date: ziua/ ora determinarii (sa se faca determinari in zile si la ore diferite, inclusiv noaptea) valoarea determinata a noxei, valoare maxim admisa conform prevederilor legale.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, in baza buletinelor de determinare (sa existe valori depasite ale limitelor maxim admise) puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului si cere ca acesta sa reevalueze montajul agregatului (cel mai posibil este un echipament tehnic depasit ca performante tehnice sau este montat prost, fara pufere pentru preluarea vibratiilor) si sa ia toate masurile tehnice pentru limitare zgomot si vibratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant non-stop Roxana8 Roxana8 Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 iar la parterul blocului se afla un magazin alimentar de foarte multi ani. De aproximativ 3 ani, proprietarul a facut cateva ... (vezi toată discuția)