Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 iar la parterul blocului se afla un magazin alimentar de foarte multi ani. De aproximativ 3 ani, proprietarul a facut cateva modificari, a adus frigidere foarte zgomotoase, ce merg non-stop. Seara e ingrozitor sa incerc sa adorm pentru ca zgomotul se intensifica putin fata de cel din timpul zilei, astfel incat am impresia ca dorm pe o masina de spalat, ori ca cineva s-a apucat sa sape in asfalt chiar sub capul meu. S-a incercat cu vorba buna, de 2 ani de zile tot astept sa isi rezolve problema dar sincer, cred ca il doare undeva de problema. Isi vede in continuare de treaba. Cineva incercand sa ajute, a vorbit cu el, i-a spus ca il ajuta sa rezolve, a incercat sa ii aduca cateva bucati de material sa puna sub picioarele acestor frigider dar solutia a fost de scurta durata. Vreau sa rezolv problema atlfel, daca pe care amiabila nu se poate. Sunt terorizata de acel zgomot. Unde ar trebui sa ma adresez ?
Încă nu a trecut legea zgomotului, care prevede maxim 30 decibeli la tine în casă pe timpul nopții. Ar fi fost bună...
Între timp, te poți adresa Poliției Locale. Sună în timpul zilei, explică-le situația și conveniți să vină la o oră mai târzie ca să constate problema și să aplice o amendă pentru tulburarea liniștii publice.
Puteti depune o sesizare scrisa la Directia judeteana de sanatate publica, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Puteti contacta o firma autorizata (gasiti pe internet) de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii , care contracost sa efectueze determinari de zgomot si vibratii in apartamentul dvs. Se vor elibera buletine de determinare noxa zgomot si noxa vibratii. Pe buletine vor aparea urmatoarele date: ziua/ ora determinarii (sa se faca determinari in zile si la ore diferite, inclusiv noaptea) valoarea determinata a noxei, valoare maxim admisa conform prevederilor legale.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, in baza buletinelor de determinare (sa existe valori depasite ale limitelor maxim admise) puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei respective si cere ca firma sa-si izoleze fonic incinta si respectiv sa ia alte masuri tehnice pentru limitare zgomot si vibratii.
Rugaminte
virgilciobanu
Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)