avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vibratie compresor vecini
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vibratie compresor vecini

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire (inclusiv compresor) pentru vitrinele frigorifice ale magazinului. Acest compresor produce zgomote si vibratii care deranjeaza.

Spuneti-mi va rog cum sa procedez pentru a rezolva aceasta problema. Vorba buna cu proprietarul se pare ca nu a dat rezultate.

Multumesc anticipat,

Daniel
Cel mai recent răspuns: Daniel CT , utilizator 14:28, 25 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un prim pas este sa notificati firma care detine vitrinele frigorifice, in scris cu nr. de inregistrare/ data si sa-i soliictati sa rezolve problema (reglare compresoare pe puferele din cauciuc, daca nu se rezolva prin reglare, inlocuire echipamente tehnice cu altele moderne sau antifonare incinta magazin).
Daca nu rezolvati puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica pentru disconfortul creat de zgomot si vibratii. Se va face ancheta, se vor efectua determinari de zgomot si vibratii cu sonometru si daca normele sunt depasite, firma va fi amendata contraventional si va primi un PV cu masuri obligatorii (cele mentionate de mine si/ sau altele) spre rezolvare.
Daca nu se rezolva nici cu amenda contraventionala puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si cere instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii si contactarea unei firme specializate/ autorizate de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii pentru efectuare determinari de zgomot si determinari de vibratii, cu emiterea de buletine de determinare noxe. In buletinele de determinare noxe se va face referire la valoarea determinata comparativ cu valoarea maxim admisa pentru zgomot, respectiv pentru vibratii la limita incintei/ magazinului.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt!
In legatura cu acea notificare initiala, de unde se ia numar de inregistrare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Exista mentionat in vreo lege distanta minima fata de un apartament la care se poate monta un astfel de aparat (care genereaza zgomot si vibratii)? Mentionez ca in cazul meu, acesta este montat in exterior, pe peretele blocului, la mai putin de un metru fata de de apartamentul meu.
Daca exista, spuneti-mi va rog ce lege este.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Daniel CT, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista norme de poluare fonica care mentioneaza valoarea maxim admisa la limita incintei (in speta peretele exterior sau planseul apartamentului dvs.).
Genul de racitoare de care amintiti sunt ori aduse la mana a 2-a si nu mai respecta normele de poluare actuale sau sunt de constructie recenta dar sunt montate prost si joaca pe scheletul metalic. Pentru a nu face zgomot, sub piciarele acestor echipamente se monteaza pufare care preiau vibratiile si atunci zgomotul exterior nu este deranjant..
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Alte discuții în legătură

Zgomotul unui agregat frigorific montat pe zidul blocului plutonia plutonia Problema este urmatoarea: La parterul blocului in care locuiesc exista un spatiu comercial cu destinatie vanzare produse alimentare. Acest spatiu are montat ... (vezi toată discuția)
Rugaminte virgilciobanu virgilciobanu Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)
Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)