avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Phonyxrei

Activitate Phonyxrei

Se poate rezilia contractul cu firma in lichidare inainte ca lichidatorul sa solicite plata integrala a contractului?

Invocarea exceptiei de neexecutare ar fi masura de raspuns din partea mea la somarea lichidatorului sa-mi platesc contractul integral, nu? Dar asta inseamna ca trebuie sa dau toti banii si ulterior sa ma judec-cu cine, unde?-ptr. a recupera banii pentru lucrarile neefectuate-si de la cine sa sper ca-mi voi recupera banii?

Revenind, nu exista nici un proces verbal de finalizare-predare a lucrarilor, lichidatorul nu poate, deci sa dovedeasca finalizarea lucrarilor.

Asadar, ce fac in mod concret mai departe?:-/
Multumesc ptr. raspuns, speram sa "aud" asta =D>
...dar unde inaintez exceptia de neexecutare a contractului:lichidatorului, judecatorului sindic sau tribunalului?
va fi rezolutiune si nu reziliere, nu?....se va ajunge in instanta?.....si cine va cere, deci plati expertiza lucrarilor?

si nu in ultimul rand, atitudinea lichidatorului nu este una abuziva ce-mi va justifica reclamarea lui cel putin la judecatorul-sindic?:hammer:
Sa traiti bine.....:tooth:

Scriu pe forum pentru prima data, dar sunt intr-o situatie in care nu-mi arde de glume...apropo de formula de salut

Pe scurt, am cumparat teren+casa "in rosu" pentru care am incheiat un contract de antrepriza cu o firma de constructii. Termenele contractuale nu au fost respectate, dar pentru ca unul din "greii" firmei mi-a fost amic, l-am pasuit, lucrarile au mers anevoios, dar am fost rabdator( prea rabdator). De curand am aflat ca firma a intrat in procedura de lichidare, deci nu-mi poate termina lucrarea, evident....doar ca nici eu nu am platit decat avansul, restul de plata urma la receptia lucrarilor. Lichidatorul se pare ca-mi va pretinde toata suma din contrac( in urma unei discutii " amicale" si-a enuntat pozitia), desi lucrarile nu au fost finalizate.

Ce fac? :help: