avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contract cu o firma in curs de lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contract cu o firma in curs de lichidare

Sa traiti bine.....:tooth:

Scriu pe forum pentru prima data, dar sunt intr-o situatie in care nu-mi arde de glume...apropo de formula de salut

Pe scurt, am cumparat teren+casa "in rosu" pentru care am incheiat un contract de antrepriza cu o firma de constructii. Termenele contractuale nu au fost respectate, dar pentru ca unul din "greii" firmei mi-a fost amic, l-am pasuit, lucrarile au mers anevoios, dar am fost rabdator( prea rabdator). De curand am aflat ca firma a intrat in procedura de lichidare, deci nu-mi poate termina lucrarea, evident....doar ca nici eu nu am platit decat avansul, restul de plata urma la receptia lucrarilor. Lichidatorul se pare ca-mi va pretinde toata suma din contrac( in urma unei discutii " amicale" si-a enuntat pozitia), desi lucrarile nu au fost finalizate.

Ce fac? :help:
Cel mai recent răspuns: Phonyxrei , utilizator 21:44, 25 Septembrie 2008
Cu siguranta ca daca nu au finalizat lucrarile nu aveti de ce sa platit pretul stupulat, care urma a fi complinit la data recpetiiei lucrarilor. Lichidatorul nu va poate pretinde sa plati diferenta de pret caci ii puteti opune exceptia de neexecutare a contractului, cel multt poate solicita c/valoarea lucrarilor executate pina in acest momement, iar dv. puteti solicita daune interese pentru nerespectarea termenelor.
Multumesc ptr. raspuns, speram sa "aud" asta =D>
...dar unde inaintez exceptia de neexecutare a contractului:lichidatorului, judecatorului sindic sau tribunalului?
va fi rezolutiune si nu reziliere, nu?....se va ajunge in instanta?.....si cine va cere, deci plati expertiza lucrarilor?

si nu in ultimul rand, atitudinea lichidatorului nu este una abuziva ce-mi va justifica reclamarea lui cel putin la judecatorul-sindic?:hammer:
exceptia o veti invoca atunci cand va fi cazul, adica atunci cand cineva - lichidatorul sau firma prestatoare daca printr-o minune se redreseaza - va va pretinde achitarea integrala a lucrarilor neefectuate integral.
Probabil lichidatorul, asa cum v-a promis, va face acest lucru. Actiunea sa este scutita de taxa de timbru si deci nimic nu-l impiedica sa ceara...dvs trebuie sa aratati ca nu s-a finalizat lucrarea. Ati notificat firma de constructii sa isi termine lucrarile? Aveti vreun proces-verbal de receptie partiala/totala? Conform contractului banuiesc ca ar fi trebuit ca la finalizare sa incheiati cu constructorul un proces-verbal de receptie...lichidatorul trebuie sa dovedeasca faptul ca s-a finalizat acea lucrare.
Daca doriti sa finalizati constructia cu alta firma, neaparat sa faceti acte din care sa rezulte care este situatia lucrarilor la momentul la care noua firma se apuca de treaba....sa nu cumva sa-si asume meritele firma falita:)

Se poate rezilia contractul cu firma in lichidare inainte ca lichidatorul sa solicite plata integrala a contractului?

Invocarea exceptiei de neexecutare ar fi masura de raspuns din partea mea la somarea lichidatorului sa-mi platesc contractul integral, nu? Dar asta inseamna ca trebuie sa dau toti banii si ulterior sa ma judec-cu cine, unde?-ptr. a recupera banii pentru lucrarile neefectuate-si de la cine sa sper ca-mi voi recupera banii?

Revenind, nu exista nici un proces verbal de finalizare-predare a lucrarilor, lichidatorul nu poate, deci sa dovedeasca finalizarea lucrarilor.

Asadar, ce fac in mod concret mai departe?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de executie lucrari aartist aartist Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din ... (vezi toată discuția)
Receptia finala a unei lucrari finantate de sapard serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am dori si noi un sfat cu privire la receptia finala a unei lucrari finantate de SAPARD. Astfel, la o investitie finanatata de SAPARD a fost respinsa o ... (vezi toată discuția)
Plata functie de alocatii bugetare - jurisprudenta Andy81gan22 Andy81gan22 Buna ziua, doresc sa stiu in primul rand daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o speta pentru a o putea folosi ca jurisprudenta. Situatia sta cam asa: ... (vezi toată discuția)