avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Activitate Neli'eva

Activitate Neli'eva

Va multumesc, o sa incerc. Am inteles ca mi-ar trebui o cerere. Si trebuie sa astept sa vad daca vor sa imi comunice.

Cornel Vasile a scris:

Încercați la Casa de Asigurari de Sanatate.

Nu exista nici o institutie la care sa apelez ca sa ma ajute sa aflu exact cat i se vireaza in cont ds catre fondul national?

Florin Cioca a scris:

Buna seara
Angajatorul este obligat sa va calculeze si sa va plateasca indemnizatie de maternitate (sarcina + lauzie). In caz contrar poate fi sanctionat contraventional.
Mod de calcul al indemnizatiei [ link extern ]

Buna seara! Angajatorul nu imi plateste concediul de maternitate pe motiv ca asteapta ca acesta sa ii fie restituit de fondul national intai. Intrebarea mea este urmatoarea: cum aflu legal exact ce suma trebuie sa imi acorde aceasta? La ce organizatie trebuie sa apelez ca sa mi se comunice acest lucru. Presupun ca exista o modalitate de a verifica un angajator care practica astfel de ilegalitati. Sunt foarte sigura ca acesta imi va sustrage din suma de bani pe care o va primi de la stat. Mentionez ca ilegalitatea si incalcarea drepturilor angajatului sunt niste activitati uzuale pentru acest angajator. Va multumesc!